Naast Rico Verhoeven Benzine geheim van UFC's Tom Aspinall succes Nieuws
Nieuws

Naast Rico Verhoeven Benzine geheim van UFC's Tom Aspinall succes

Naast Rico Verhoeven Benzine geheim van UFC's Tom Aspinall succes

Tom Aspinall de engelse MMA-vechter pakt zijn training voor het aankomende interim heavyweight titelgevecht tegen Curtis Blaydes op UFC 304 in Manchester op een unieke manier aan. Geïnspireerd door zijn woonwagenbewoners erfgoed, heeft Aspinall enkele "oude reizigers methoden" in zijn routine opgenomen. Al traint hij vaak met Rico Verhoeven toch is dit niet zijn enige geheime wapen.

Een van de meest besproken aspecten van Aspinall's training is zijn gewoonte om zijn knokkels elke dag om 4 uur 's ochtends in benzine te weken. Deze methode, populair gemaakt door de documentaire "Knuckle", zou de knokkels harder maken voor bare-knuckle boksen. De effectiviteit van deze methode is discutabel, maar Aspinall zweert erbij en beweert dat zijn knokkels nu "als rotsen" zijn.

Meer dan alleen benzine

De vroege ochtend oefeningen zijn nog een strategisch element van Aspinall's training. Omdat UFC 304 gericht is op een Noord-Amerikaans uitzendschema op TV, zal Aspinall waarschijnlijk vechten in de vroege uurtjes van de ochtend in Manchester. Door om 4 uur 's ochtends te trainen, went hij zijn lichaam eraan om op het moment van het gevecht alert te zijn.

Aspinall benadrukt dat het ware vermogen van een vechter niet door het tijdstip van de dag mag worden belemmerd. Hij benadrukt zijn ervaring met vechten in verschillende tijdszones zonder aanpassingen en gelooft dat een echte vechter altijd klaar moet staan. Hij erkent echter het belang van voorbereiding en neemt de vroege ochtenden serieus met schaduwboksen en mentale voorbereiding.

Droom komt uit

UFC 304 is van immense betekenis voor Aspinall. Het is niet alleen een kans om zijn enige UFC-verlies aan Blaydes te wreken, maar het vindt ook plaats in zijn geboortestad Manchester, op een steenworp afstand van waar hij is opgegroeid. Het verdedigen van een UFC-titel voor zijn thuispubliek is een droom die uitkomt voor Aspinall, en hij is bereid alles te geven.

Aspinall is regelmatig in ons land te vinden waar hij traint met Glory kampioen Rico Verhoeven om zijn kickboksen aan te scherpen. Alhoewel hij veel heeft aan de trainingen met Verhoeven is volgens Aspinall Benzine dus ook een van de geheime wapens tot succes wat nog wel zal moeten blijken op zaterdag 27 juli.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws