Nate Diaz uit felle kritiek op UFC over 'nerds' Nieuws
Nieuws

Nate Diaz uit felle kritiek op UFC over 'nerds'

Nate Diaz uit felle kritiek op UFC over 'nerds'

Nate Diaz, een echte veteraan in de UFC, heeft zijn frustratie niet onder stoelen of banken gestoken. Diaz heeft Dana White, de UFC-president, flink aangepakt vanwege de mogelijke vechters die zijn gekozen voor het aankomende Baddest Motherfucker (BMF) titeltoernooi.

Volgens Diaz horen deze gasten, waaronder Dustin Poirier, Justin Gaethje en Dan Hooker, er helemaal niet bij. Hij noemt ze zelfs "nerds" en vindt dat ze de echte 'badass' mentaliteit missen voor dit toernooi. En als er iemand is die dit kan zeggen, is het Diaz wel, aangezien hij het BMF-concept zelf op de kaart heeft gezet.

Nate Diaz vindt dat Gaethje en Hooker geen plek verdienen in het BMF-toernooi

Het idee van de BMF-titel komt eigenlijk van Diaz zelf. In 2019 vroeg hij om deze speciale titel toen hij vocht tegen Jorge Masvidal tijdens UFC 244. Het werd een van de meest legendarische gevechten, ook al verloor Diaz die partij. Sindsdien is de BMF-titel een soort symbool voor de ruwste, hardste vechters in de UFC. Maar nu zegt Diaz dat de vechters die White in gedachten heeft voor het toernooi die titel niet waard zijn. In zijn ogen zijn ze gewoon niet 'bad genoeg'.

“Ik zie die gasten niet als de echte BMF’s,” zei Diaz. “Het zijn gewoon nerds die toevallig in de UFC zitten.”

Diaz wil dat Dana White de 'nerds' uit het toernooi houdt

Volgens Diaz is de BMF-titel iets wat je moet verdienen door echt lef te tonen in de octagon. Daarom is hij woest dat White vechters als Gaethje en Hooker in overweging neemt. Hoewel Dana White nog geen officiële aankondiging heeft gedaan, is Diaz alvast begonnen met het spuien van zijn ongenoegen.

Diaz weet dat hij misschien niet degene is die de uiteindelijke beslissing maakt, maar hij heeft wel een grote invloed in de UFC-community. Als hij spreekt, luisteren de fans. En de discussie die hij nu aanzwengelt, kan ervoor zorgen dat Dana White zijn keuzes heroverweegt.

Wat gaat Dana White doen met de kritiek van Nate Diaz?

Dana White heeft nog niet gereageerd op Diaz’ opmerkingen, maar het is duidelijk dat dit voor flink wat opschudding zorgt in de UFC-wereld. Diaz is nooit bang geweest om zijn mening te geven, en fans kijken nu vol spanning naar wat er gaat gebeuren. Zal White luisteren naar Diaz en de selectie aanpassen? Of gaat het toernooi gewoon door zoals gepland?

Wat ooit begon als een unieke titel voor één gevecht, is nu uitgegroeid tot een bron van rivaliteit en discussie binnen de UFC. Het BMF-toernooi heeft zonder twijfel de aandacht van iedereen, en de vraag blijft of Dana White een andere richting zal inslaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws