Nederlandse MMA-wereld geschokt: 'ambitieuze organisatie blijkt fraude' Nieuws
Nieuws

Nederlandse MMA-wereld geschokt: 'ambitieuze organisatie blijkt fraude'

Nederlandse MMA-wereld geschokt: 'ambitieuze organisatie blijkt fraude'

Gisteren (11 juni) viel het doek voor OCC MMA BV. De rechtbank in Rotterdam sprak in een razendsnelle procedure het faillissement uit over het bedrijf van het Poolse koppel Magda Rudnik en Chris Kulczycki. De ambitieuze plannen om de MMA-wereld te bestormen bleken een fata morgana.

Grootse plannen, lege huls

Eind 2023 kondigde OCC MMA BV met veel tamtam haar komst aan. De organisatie, geleid door Rudnik en Kulczycki,had grote plannen. Ahoy Rotterdam of de Ziggo Dome moesten het decor vormen voor een grootschalig MMA-evenement. De ambitie ketsten af op de realiteit: beide locaties waren al bezet en de nodige vergunningen bleken een onneembare hindernis.

Bekende promotor en gevestigde organisatie

Om toch voet aan de grond te krijgen, schakelde OCC MMA BV de hulp in van bekende MMA-promotor Apy Echteld (voormalig M1) en gevestigde vechtsportorganisatie RINGS. Echteld werd met veel fanfare binnengehaald, maar de daadwerkelijke activiteiten bleven uit. RINGS, met ruim 28 jaar ervaring in het organiseren van vechtsportevenementen werd bereid gevonden om het eerste OCC MMA-gala op poten te zetten.

Beloftes niet nagekomen, evenement afgeblazen

In een tijdsbestek van slechts drie maanden wist RINGS een locatie en vergunning te regelen voor het gala op 9 maart in Amstelveen. Echter, al bij de eerste betalingen bleek er zand in de motor te zitten en RINGS-eigenaar Milco Lambrecht kreeg een unheimisch gevoel over de samenwerking met OCC MMA BV: “ Aangezien vrienden van mij, waaronder Apy, hun hart en ziel in dit project hadden gestoken heb ik het elastiek zo lang mogelijk opgerekt"

"Keer op keer werden beloftes niet nagekomen. In de laatste week voor het gala werd er zelfs gegoocheld met bankoverschrijvingen. Dat was voor mij de druppel. Twee dagen voor het evenement heb ik de stekker eruit getrokken om erger te voorkomen."

Spoor van ellende en faillissement

De gecancelde gala-avond en de wanbetalingen bleken het einde van OCC MMA BV te betekenen. De organisatie liet een spoor van schuldeisers achter, met Apy Echteld als grootste benadeelde. Om te voorkomen dat Rudnik en Kulczycki met met dit wanbeleid zouden wegkomen, werd een faillissementsprocedure opgestart door de huisadvocaat van RINGS.

De droom van het Poolse koppel vervliegt in 10 minuten

Gisteren kwam er definitief een einde aan het avontuur van OCC MMA BV. De rechtbank in Rotterdam had in slechts 10 minuten de tijd om het faillissement uit te spreken. De ambitieuze plannen bleken op drijfzand gebouwd en de schuldeisers blijven met lege handen achter. Het faillissement van OCC MMA BV is een triest einde van een verhaal dat nooit echt van de grond is gekomen.

De curator zal nu onderzoeken of er nog wat te redden valt van de boedel om de schuldeisers te compenseren.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws