Nederlandse topkickboksers verbannen: 'Maar één optie over' Nieuws
Nieuws

Nederlandse topkickboksers verbannen: 'Maar één optie over'

Nederlandse topkickboksers verbannen: 'Maar één optie over'

Steeds meer Nederlandse topvechters, waaronder grote namen zoals Mohammed Jaraya, Kevin van Heeckeren en Brian Hooi, zijn of waren door de Vechtsportautoriteit op een zwarte lijst gezet en kunnen niet langer in eigen land vechten.

Hierdoor wijken ze noodgedwongen uit naar het buitenland, waar ze nog wel de ring in kunnen stappen. Voor de vechters is dit allesbehalve ideaal, en ook de fans raken steeds meer gefrustreerd nu hun favoriete vechters nauwelijks nog in Nederland te zien zijn.

Buitenlandse vechtsportorganisaties staan in de rij om deze atleten op te nemen, zelfs als het om kleinere, lokale promotors gaat. Zo vocht Mohammed Jaraya recentelijk bij FFC in Duitsland, een minder bekende organisatie waar hij zijn vaardigheden wel kon aanscherpen, maar zonder de grootse podia van zijn thuisland.

Nederlandse fans missen hun helden

Volgens insiders is deze situatie verre van ideaal voor de vechters. "Dit is echt niet goed voor de vechters die het betreft," zegt een bron. "Ze verliezen niet alleen de band met hun Nederlandse fans, maar ook de organisaties in eigen land lopen hierdoor kansen mis." Jaraya was voorheen een van de grootste publiekstrekkers bij Enfusion, voordat hij overstapte naar Glory. Ook daar zette hij zijn succes voort en wist hij steevast volle zalen te trekken.

Nederlandse topkickboksers verbannen: 'Maar één optie over'
Mohammed Jaraya

Kevin van Heeckeren, een andere grote naam in de kickbokswereld, wordt eveneens gemist door de Nederlandse fans. "Kevin is een topvechter en zorgde altijd voor spektakel in de ring. Zo’n vechter hoort hier thuis," aldus een teleurgestelde fan. Van Heeckeren vecht dit weekend weer buiten Nederland, waar hij opnieuw zijn talent zal laten zien, maar het Nederlandse publiek moet het wederom zonder hem doen.

Brian Hooi vecht bij extreme organisaties

Brian Hooi, een allround vechter die zowel in kickboksen als MMA actief is, heeft ervoor gekozen om in het buitenland te blijven vechten bij organisaties zoals het Poolse KSW en Bellator MMA. "Brian is een buitengewoon getalenteerde vechter. Ja, hij heeft af en toe bij een straatvechtorganisatie gevochten, maar Nederland heeft dit talent nodig," zegt een insider. Hooi heeft onder andere gevochten bij King Of The Streets, een extreme vechtsportorganisatie uit Scandinavië die bekendstaat om zijn harde regels en gevechten zonder publiek.

De verplaatsing van deze vechters naar het buitenland heeft niet alleen gevolgen voor hun carrière, maar ook voor de Nederlandse vechtsportscene. Het is voor zowel de sporters als de fans een gemiste kans dat zij hun helden niet meer live in actie kunnen zien op eigen bodem.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws