Ngannou ontmaskert boksmafia: Joshua kreeg onterechte hulp Nieuws
Nieuws

Ngannou ontmaskert boksmafia: Joshua kreeg onterechte hulp

Ngannou ontmaskert boksmafia: Joshua kreeg onterechte hulp

Francis Ngannou, de voormalige UFC-kampioen, heeft zware beschuldigingen geuit tegen boksorganisaties. Volgens hem zouden zij oneerlijke praktijken hebben toegepast om zijn tegenstander Anthony Joshua te bevoordelen.

De Kameroense vechter maakte in oktober 2023 zijn boksdebuut tegen Tyson Fury, een partij die hij op punten verloor. In maart van dit jaar stond hij opnieuw in de ring, ditmaal tegen Anthony Joshua. Deze confrontatie eindigde in een knock-outnederlaag voor Ngannou.

Boksmaffia praktijken

Tijdens een interview met Joe Rogan deelde Ngannou zijn verhaal. Hij beweert dat Britse boksorganisaties bewust tactieken hebben ingezet om hem te benadelen: “Elke keer als we naar mediaverplichtingen moesten, lieten ze ons een uur en een half wachten. Mijn coach werd daar gek van. Pas later begreep ik dat dit bewust gedaan werd om me moe te maken", zegt Ngannou die spreekt over boksmaffia praktijken.

De voormalig UFC-kampioen beschrijft ook de chaotische situatie op de dag van de wedstrijd: “We moesten om 10:30 uur klaarstaan, maar zaten al om 10:20 uur in de auto. De wedstrijd zou om middernacht of 1 uur beginnen, maar we waren al om 10:45 uur in de arena. Pas om 1:30 arriveerde Joshua. Ik was zo moe dat ik tussen het slaan van de pads in slaap viel.”

Ngannou benadrukt dat hij Joshua geen verwijten maakt, maar wel de organisatie verantwoordelijk stelt: “Anthony Joshua is een geweldige bokser, en hij heeft me verslagen. Maar de organisatie heeft dingen gedaan die gewoon niet eerlijk waren.”

De vechter bereidt zich momenteel voor op zijn debuut in de PFL, waar hij het in oktober opneemt tegen Renan Ferreira.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws