NKA team schittert op Wereldkampioenschap Kata en British Open Nieuws
Nieuws

NKA team schittert op Wereldkampioenschap Kata en British Open

NKA team schittert op Wereldkampioenschap Kata en British Open

Het NKA team heeft onlangs een indrukwekkende prestatie geleverd tijdens het Wereldkampioenschap Kata en de British Open, waarbij zij zowel in kata als kumite de naam van IFK Nederland opnieuw op de kaart hebben gezet.

Op het WK Kata was het niveau torenhoog, maar de atleten van het NKA wisten mooie resultaten te behalen. Seth van de Velden eindigde als tweede in zijn poule, terwijl Kelly Lans en Jens Hommes respectievelijk de vijfde en zevende plaats behaalden en beiden de finale bereikten. Samantha Wondergem voltooide de top 10.

Succes op het wereldkampioenschap Kata

Een bijzondere vermelding gaat naar Sensei Florian, die namens Zwitserland uitkwam, maar met veel enthousiasme door het Nederlandse publiek werd aangemoedigd. Hij behaalde een fraaie derde plaats in de individuele kata en won, samen met zijn teamgenoten, de groepskata categorie voor mannen. De kata coaches, Shihan Stephano en Sensei Conchita, zijn bijzonder trots op deze prestaties.

Indrukwekkende resultaten op de British Open

Tijdens de British Open (Kumite) lieten de atleten opnieuw zien wat zij in hun mars hebben.

Senna Mulder verdedigde zijn titel succesvol en werd wederom kampioen in de -18 +78 kg. Gwenn Kroon zette haar goede vorm door, die ze dit seizoen heeft opgebouwd, en voegde na drie geweldige partijen ook dit toernooi toe aan haar indrukwekkende palmares, na eerder een wereldtitel, Europese en nationale titels te hebben gewonnen.

NKA team schittert op Wereldkampioenschap Kata en British Open

Michael Berghs en Falco Helmstrijd veroverde een verdiende gedeelde derde plaats in dezelfde categorie. De kumite coaches, Sensei Wesley, Sensei Roel en Senpai Kim, zijn trots op de hele ploeg, waaronder Anno Verweij, Amber Mulder, Casper Makkink, Daan Richartz, Dave Kientz en Ellinoor Gil Fakhir, die allemaal sterke prestaties hebben geleverd.

Dank aan scheidsrechters en supporters

Hoewel niet iedereen met een medaille naar huis ging, hebben zij waardevolle ervaringen opgedaan die van groot belang zullen zijn voor hun voorbereiding op de komende IFK Western European Championships.

Het NKA team wil ook een speciaal woord van dank richten aan alle scheidsrechters die hebben bijgedragen aan het succes van deze wedstrijden, evenals aan de talrijke supporters. De aanwezigheid van zo’n grote groep fanatieke supporters was een enorme aanmoediging en wordt zeer gewaardeerd.

Vooruitblik op de toekomst

De trots op de atleten is groot. Hun talent en doorzettingsvermogen zijn een inspiratie voor het hele team. Met de opgedane ervaringen kijken zij vol vertrouwen uit naar toekomstige toernooien. "Op naar nog meer successen!" aldus de coaches.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws