Tragisch nieuws: Topkickbokser gedood in oorlogsgebied Nieuws
Nieuws

Tragisch nieuws: Topkickbokser gedood in oorlogsgebied

Tragisch nieuws: Topkickbokser gedood in oorlogsgebied

Roman Golovatyuk meervoudig kickbokskampioen uit de Oekraïne is gesneuveld aan het oorlogsfront in de strijd tegen Rusland. Golovatyuk is slachtoffer 401 van de totale Oekraïense topsporters die gedood zijn in de oorlog.

Golovatyuk die vocht in een speciale eenheid van de Oekraïense strijdkrachten, is omgekomen in de speciale operatiezone. Dit werd gemeld door de Oekraïense luchtmacht.

Golovatyuk Omgekomen Op 31 Augustus in de Regio van Pokrovsky

De 28-jarige Golovatyuk werd op 31 augustus gedood in de omgeving van Pokrovsky, in het Selidovo-district in de DPR. Deze informatie werd bevestigd door het Sportcomité van Oekraïne.

Golovatyuk was een geronommeerd kicbokskampioen

Golovatyuk was een ware meester in de vechtsport en finalist van de Wereldspelen. Wereldkampioen kickboksen, meervoudig winnaar van Wereld en Europese Bekers en meervoudig kampioen van Oekraïne. Hij ging vrijwillig vechten in de eerste dagen na het begin van de oorlog.

Cijfers van het AP tonen aan dat meer dan 400 Oekraïense topatleten zijn omgekomen in de strijd tegen de Russen. Een somber record.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws