Onrecht: Ex-Glory Belgaroui wint, maar krijgt geen UFC-contract Nieuws
Nieuws

Onrecht: Ex-Glory Belgaroui wint, maar krijgt geen UFC-contract

Onrecht: Ex-Glory Belgaroui wint, maar krijgt geen UFC-contract

Yousri Belgaroui de voormalige Glory Kickboxing atleet is niet welkom bij de UFC. Ook al sloeg hij zijn tegenstander knock-out en hij zijn gevecht won. Dat liet vechtbaas Dana White duidelijk weten afgelopen nacht. Belgaroui die mee deed aan DWCS de talenten show van organisatie kreeg voor de tweede keer te horen dat hij geen kans maakt en geen toekomst heeft bij de UFC.

Het draaide allemaal om de vijfde aflevering van seizoen acht van Dana White's Contender Series. In deze show krijgen opkomende vechters uit de MMA-wereld de kans om een UFC-contract te verdienen. Tien weken lang proberen ze indruk te maken op Dana White, in de hoop hun droom te verwezenlijken. Maar voor Yousri Belgaroui pakte het anders uit, ondanks een knappe overwinning.

Belgaroui slaat tegenstander knock-out maar heeft pech

Yousri Belgaroui, de Nederlandse kickbokser die naam maakte in Glory Kickboxing, ging het gevecht aan met de Japanse Taiga Iwasaki. Het was een kans voor Belgaroui om te laten zien dat hij klaar was voor de stap naar de UFC. Hij had maandenlang keihard getraind, onder andere met UFC-kampioen Alex Pereira. En die inzet leek zijn vruchten af te werpen: Belgaroui sloeg Iwasaki knock-out en won het gevecht.

Maar ondanks dat indrukwekkende resultaat, liep het niet zoals hij had gehoopt. Tijdens het gevecht kreeg Belgaroui een punt aftrek omdat hij zijn vinger per ongeluk in het oog van Iwasaki stak. Dat zorgde er misschien niet voor dat hij verloor, maar het deed hem geen goed in de ogen van Dana White.

Dana White zegt het hardop: Geen toekomst bij de UFC

Na het gevecht was het moment van de waarheid. Krijgt Belgaroui eindelijk dat UFC-contract? Nee, helaas niet. Dana White, nooit iemand die om de hete brij heen draait, was duidelijk: ondanks de overwinning is er voor Belgaroui geen plek bij de UFC. Het was niet de eerste keer dat hij meedeed aan de Contender Series, en ook deze poging eindigde in teleurstelling.

"Dit is het gewoon niet voor hem," leek White te zeggen. En dat, na maanden van voorbereiden en trainen met de besten, moet een harde klap zijn geweest voor Belgaroui. Hij had alles gegeven, maar soms is winnen alleen niet genoeg.

Een bitter moment voor Belgaroui

Voor Belgaroui voelde de overwinning waarschijnlijk meer als een nederlaag. Hij heeft bewezen dat hij kan winnen, dat hij zijn tegenstander knock-out kan slaan, maar toch blijft dat felbegeerde UFC-contract buiten bereik. Wat zijn volgende stap zal zijn, is nog niet duidelijk, maar één ding is zeker: de weg naar de UFC is afgesloten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws