Nieuws

Oorlog in de vechtsport! Karate Combat pakt ONE Championship aan

Karate Combat's grote baas Asim Zaidi is klaar met de volgens hem vuile trucjes van vechtsportorganisatie ONE Championship. Zaidi gaat dan ook de strijd aan met organisatie.

In de aflevering van de podcast "Believe You Me" van Michael Bisping heeft Asim Zaidi de leider van Karate Combat officieel de oorlog verklaard aan ONE FC. Dit een van de grootste vechtsportorganisaties ter wereld. De verklaring komt naar aanleiding van een reeks incidenten die de spanningen tussen de twee organisaties hebben doen oplopen.

In de aflevering bespreekt Zaidi gedetailleerd hoe ONE FC volgens hem met schimmige praktijken heeft geprobeerd Karate Combat te ondermijnen. Dit conflict markeert een exceptioneel moment in de internationale vechtsportgemeenschap.

De achtergrond van het conflict

Het geschil tussen Karate Combat en ONE FC begon tijdens een groot evenement van Karate Combat in april in Dubai. Tijdens dit evenement werd een unieke wedstrijd georganiseerd tussen een Karateka en een Muay Thai kampioen.

Slechts een week voor de wedstrijd, beweert President Zaidi kreeg het team van de Muay Thai-vechter een telefoontje van de CEO van ONE FC Chatri Sityodtong. Deze zou hebben gedreigd alle toekomstige kansen van de vechter in gevaar te brengen als hij voor Karate Combat zou uitkomen. Dit zette niet alleen druk op de vechter, maar had ook gevolgen voor de sponsors en investeerders van het evenement, aldus Zaidi.

Nieuwe onthullingen en de toekomst van vechtsport

De situatie escaleerde verder toen steeds meer kampioenen van ONE FC contact opnamen met Karate Combat, omdat ze ontevreden waren over hun behandeling binnen de organisatie. Zaidi beweert dat verschillende kampioenen hem vertelden dat ze liever met pensioen gingen dan nogmaals voor ONE FC te vechten.

Hoewel deze atleten graag wilden overstappen naar Karate Combat waren hun contracten met ONE FC een belemmering. Deze onthullingen hebben de spanningen tussen de twee organisaties verder opgevoerd wat uiteindelijk leidde tot de officiële oorlogsverklaring. ONE Championship voerde in het verleden ook de druk op bij Nederlandse vechters die wilden vertrekken.

President Zaidi benadrukt dat hij tot nu toe geen juridische stappen wilde ondernemen en zich vooral wilde richten op de groei van Karate Combat. Nu de situatie verslechtert en de belangen van de vechters in het geding zijn voelt hij zich genoodzaakt actie te ondernemen.

Deze ontwikkeling zou wel eens een grote impact kunnen hebben op de wereld van vechtsporten, waarbij de belangen van de vechters centraal staan.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws