Opgelicht en woedend! Eddie Hall haalt uit na bokswedstrijd met Thor Bjornsson Nieuws
Nieuws

Opgelicht en woedend! Eddie Hall haalt uit na bokswedstrijd met Thor Bjornsson

Opgelicht en woedend! Eddie Hall haalt uit na bokswedstrijd met Thor Bjornsson

In een verrassende onthulling heeft de Britse sterkste man Eddie Hall bekendgemaakt dat hij geen enkele vergoeding heeft ontvangen voor zijn langverwachte gevecht tegen zijn IJslandse rivaal Thor Bjornsson. De twee krachtpatsers streden in maart 2022 in Dubai om de titel van ‘zwaarste boksgevecht ooit’, waarbij Bjornsson uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam.

Ondanks de enorme hype en het spektakel rondom het evenement, heeft Hall nu onthuld dat noch hijzelf noch Bjornsson de afgesproken miljoenenvergoedingen hebben ontvangen. "Voor mij geldt het en ik denk dat het ook voor Thor geldt, we hebben niets gekregen", zei Hall tijdens een recent optreden in de podcast van Brian Shaw.

3 miljoen door de neus geboord

Volgens Hall heeft de televisiezender die het gevecht uitzond simpelweg "niet betaald", ondanks het feit dat het duo een "gegarandeerd zeven cijferig" contract had afgesloten. "Alles liep gewoon mis en de tv-zender die het gevecht uitzond heeft gewoon niet betaald", verklaarde hij.

De situatie heeft beide atleten in een moeilijke positie gebracht, waarbij Hall onthulde dat ze juridische stappen hebben moeten ondernemen om het verschuldigde geld terug te vorderen. "We hebben ze voor de rechter gebracht en de promotor won, maar ze zeiden: 'Wat wil je dat we doen? We hebben geen geld'", legde hij uit.

Doorgaan ondanks tegenslag

Het nieuws is bijzonder verrassend gezien het hoge profiel van het evenement en de aanzienlijke investering die naar verluidt is gedaan in de organisatie van het gevecht. Voor de wedstrijd hadden Hall en Bjornsson zelfs een liefdadigheidsweddenschap van $200.000 voorgesteld, wat de verwachtingen rondom de confrontatie nog verder opbouwde.

Ondanks de tegenslag zijn beide atleten doorgegaan met het nastreven van mogelijkheden in de wereld van de combat sport. Bjornsson heeft sinds het gevecht niet meer in de boksring gestaan, terwijl Hall zich heeft gewaagd aan de wereld van mixed martial arts, waar hij een dubieuze 2 tegen 1 kooigevecht won.

Gevecht met Mariusz Pudzianowski

Met het oog op de toekomst heeft Hall nu zijn zinnen gezet op een mogelijk gevecht tegen collega-sterkste man Mariusz Pudzianowski, waarbij er naar verluidt gesprekken gaande zijn. Daarnaast is hem een plek aangeboden bij KSI's Misfits Boxing-promotie, op voorwaarde dat hij aan de noodzakelijke gezondheids- en veiligheidsvoorschriften voldoet.

Naarmate het verhaal zich verder ontwikkelt, zullen fans en waarnemers ongetwijfeld de ontwikkelingen rondom dit hoog aangeslagen geschil nauwlettend in de gaten houden. De uitkomst kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de toekomst van cross-over evenementen in de wereld van de vechtsport.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws