Rico Verhoeven's stoten zijn niet hard en is te verslaan? Nieuws
Nieuws

Rico Verhoeven's stoten zijn niet hard en is te verslaan?

Rico Verhoeven's stoten zijn niet hard en is te verslaan?

Op 7 december 2024 staan Rico Verhoeven en Levi Rigters tegenover elkaar in de zwaargewicht titelstrijd tijdens Glory Collision 7. Het is een gevecht waar veel fans naar uitkijken. Volgens analisten is de uitkomst al zo goed als zeker. Verhoeven blijft de grote favoriet.

Toch zijn er enkele manieren waarop Rigters de kampioen zou kunnen verrassen. Met de juiste training en strategie is het misschien niet onmogelijk om Verhoeven eindelijk van zijn troon te stoten.

Verhoeven blijft favoriet, maar niet onverslaanbaar

Rico Verhoeven is al jaren de onbetwiste koning van het zwaargewicht kickboksen. Niemand heeft hem tot nu toe kunnen verslaan, en alleen Jamal Ben Saddik kwam echt dichtbij. Toch beweert een recente tegenstander, Nabil Khachab, die Verhoeven ontmoette in de Glory Zwaargewicht Grand Prix, dat de stoten van Verhoeven niet zo hard zijn als men zou denken. Benny Adegbuyi, een andere zwaargewicht die tegenover Khachab en Verhoeven stond, zou daarentegen veel meer kracht in zijn vuisten hebben gehad. Dit doet de vraag rijzen: heeft Verhoeven in de loop der jaren ingeboet aan kracht?

Rico Verhoeven's stoten zijn niet hard en is te verslaan?

Dit zou een belangrijk punt kunnen zijn voor Rigters. Als hij een sterke kin heeft en harder kan slaan dan Verhoeven, zou dat een sleutel kunnen zijn tot succes. Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Verhoeven staat namelijk bekend om zijn ongelooflijke conditie en zijn vermogen om stoten te incasseren. Zelfs wanneer hij flinke schade oploopt, zoals tegen Ben Saddik, waarbij zijn oog helemaal dichtzat, wist Verhoeven nog steeds de overwinning binnen te slepen.

Waar Rigters op zou moeten trainen

Levi Rigters heeft zeker een uitdaging voor de boeg, maar hij traint sinds kort bij ARJ Trainingen, een team dat bekend staat om het aanpassen van vechtstijlen. Afgelopen weekend liet Michael Boapeah, een atleet van dezelfde gym, zien dat het mogelijk is om verschillende vechtstijlen toe te passen in één wedstrijd om zo de overwinning te behalen. Dit zou een belangrijke les kunnen zijn voor Rigters.

Om Verhoeven te verslaan, moet Rigters waarschijnlijk werken aan zijn uithoudingsvermogen. Verhoeven heeft de beste conditie van alle zwaargewichten, en Rigters zal in staat moeten zijn om dit bij te benen als hij een kans wil maken. Daarnaast moet hij slim vechten. Verhoeven weet precies hoe hij schade kan beperken door zijn verdedigende stijl, dus Rigters zal niet alleen moeten slaan, maar ook moeten zorgen dat hij niet te veel incasseert.

Het ontwikkelen van meerdere vechtstrategieën kan Rigters een voordeel geven. Als hij Verhoeven kan verrassen met een tactiek die hij nog niet eerder heeft gezien, zou dat zijn kans op winst aanzienlijk vergroten. Bovendien moet hij blijven trainen op kracht. Als Verhoeven inderdaad iets van zijn kracht verloren heeft, zoals sommige tegenstanders beweren, kan Rigters dat in zijn voordeel gebruiken door met meer kracht en precisie te slaan.

De strijd tussen conditie en kracht

Het lijkt erop dat de strijd tussen Verhoeven en Rigters zich zal afspelen tussen conditie en kracht. Verhoeven is een meester in uithoudingsvermogen en kan zelfs in de latere rondes nog op volle kracht doorgaan. Rigters moet daartegenover in staat zijn om te incasseren en op de juiste momenten toe te slaan.

De vraag is echter of Rigters de ervaring en de mentale kracht heeft om Verhoeven in de problemen te brengen. Verhoeven is niet alleen fysiek sterk, maar ook tactisch zeer slim. Hij heeft in zijn carrière weinig schade opgelopen omdat hij precies weet wanneer hij moet aanvallen en wanneer hij zich moet terugtrekken. Dit maakt het des te moeilijker voor Rigters om door de verdediging van de kampioen heen te breken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws