Nieuws

Remy Bonjasky trapt kaak bokser kapot: Einde carrière

Remy Bonjasky en Peter Aerts zijn echte kickbokslegendes maar wat gebeurt er als deze tegenover boksers van statuur komen te staan. Dat bewezen Bonjasky en Aerts in hun K-1 tijd waar vechters uit verschillende disciplines tegenover elkaar kwamen te staan.

In het K-1 tijdperk kwamen verschillende vechters uit uiteenlopende disciplines samen. Het was een tijd waarin de superioriteit van een vechtsport boven de ander op de proef werd gesteld. Voorbeelden hiervan zijn de gevechten van Remy Bonjasky en Peter Aerts tegen boksers van formaat. Zo kwam Bonjasky in de ring te staan met Ray Mercer een voormalig wereldkampioen boksen. Hoewel Mercer bekend stond om zijn vernietigende stoten was het Bonjasky’s trap tegen de kaak die het gevecht abrupt beëindigde.

Ook Peter Aerts demonstreerde het verschil in vechttechniek toen hij de Japanse bokser Yosuke Nishijima ontmoette. Waar Nishijima uitblonk in vuistgevechten, bracht Aerts hem op de knieën met zijn beruchte lowkicks. Deze kracht en veelzijdigheid in aanvallen benadrukken waarom kickboksers vaak beter voorbereid zijn op een confrontatie met een bokser.

Het verschil in technieken dat het verschil maakt

Een van de grootste verschillen tussen kickboksen en boksen is de techniek. En de beschikbare middelen die elke vechter kan gebruiken. In het boksen zijn de vuisten het enige wapen en boksers trainen jarenlang om deze techniek te perfectioneren. Ze zijn vaak meesters in het ontwijken van stoten en het opbouwen van een sterke verdediging. Maar deze focus op vuistgevechten kan ook een beperking vormen wanneer ze worden geconfronteerd met een kickbokser.

Kickboksers hebben een veel breder arsenaal aan wapens tot hun beschikking. Naast het gebruik van hun vuisten, kunnen ze trappen en knieën inzetten om de tegenstander aan te vallen. Dit maakt hun aanpak veelzijdiger en minder voorspelbaar. Voor een bokser die niet gewend is aan deze vormen van aanval kan het lastig zijn om een effectieve verdediging op te zetten. Bovendien zijn trappen naar de benen, zoals Aerts vaak gebruikte een cruciale factor. Die het uithoudingsvermogen en de mobiliteit van de tegenstander ernstig kunnen beperken.

De tactische voordelen van kickboksen

Het tactische voordeel van een kickbokser komt niet alleen voort uit het bredere arsenaal aan technieken. Maar ook uit de strategische flexibiliteit die deze technieken bieden. Kickboksers kunnen vanuit verschillende afstanden en hoeken aanvallen. Terwijl boksers beperkt zijn tot korte afstand vuistgevechten. Hierdoor is een bokser vaak gedwongen om zich aan te passen aan een spel dat hij niet volledig beheerst.

3 claps
3 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws