Ex-Kickbokser Andrew Tate krijgt weer zware tegenslag: 'Rechter onverbiddelijk' Nieuws
Nieuws

Ex-Kickbokser Andrew Tate krijgt weer zware tegenslag: 'Rechter onverbiddelijk'

Ex-Kickbokser Andrew Tate krijgt weer zware tegenslag: 'Rechter onverbiddelijk'

Voormalig kickbokser Andrew Tate mag Roemenië voorlopig toch niet verlaten. Het Hof van Beroep in Boekarest heeft dinsdag een eerdere beslissing teruggedraaid die hem toeliet om vrij te reizen binnen de Europese Unie. Tate wacht op zijn proces in verband met beschuldigingen van mensenhandel.

De beslissing van het Hof van Beroep komt twee weken nadat Andrew Tate (37) en zijn broer Tristan (35) verheugd reageerden op de toestemming om Roemenië te verlaten voor het eerst in twee jaar.

Op 5 juli deelde Andrew Tate, via X, het voormalige Twitter, het nieuws en schreef: "IK BEN VRIJ... DE VALSE AANKLACHT VALT UIT ELKAAR."

Andrew en Tristan Tate werden halfweg 2023 aangeklaagd voor verkrachting, mensenhandel en het vormen van een criminele bende voor seksuele uitbuiting van vrouwen. De broers ontkennen alle beschuldigingen. In juni werden de gebroeders Tate samen met twee Roemeense vrouwen officieel in staat van beschuldiging gesteld. Eind december 2022 werden alle vier nabij Boekarest gearresteerd.

Vroegere vrijheid van korte duur

Toen de broers twee weken geleden te horen kregen dat ze Roemenië mochten verlaten, verklaarde een woordvoerder namens hen: "De Roemeense rechtbanken hebben in het voordeel van Andrew en Tristan Tate beslist en de beperkingen op hun reizen binnen de Europese Unie opgeheven."

Ex-Kickbokser Andrew Tate krijgt weer zware tegenslag: 'Rechter onverbiddelijk'

Volgens de woordvoerder was dit "een belangrijke overwinning en een grote stap voorwaarts in de lopende zaak."

Hof van Beroep handhaaft reisverbod!

"Het weerspiegelt de aanzienlijke vooruitgang die het juridische team heeft geboekt bij het bestrijden van de tegen hen ingediende beschuldigingen."

De advocaat van Andrew en Tristan, Eugene Vidineac, zei: "We omarmen en juichen het besluit van de rechtbank vandaag toe. Ik zie het als een weerspiegeling van het voorbeeldige gedrag en de medewerking van mijn cliënten."

"Andrew en Tristan zijn nog steeds vastbesloten om hun naam en reputatie te zuiveren, maar ze zijn de rechtbank dankbaar voor het in hen gestelde vertrouwen."

"Voor de broers, die bijna twee jaar lang beperkingen op hun bewegingsvrijheid hebben gehad, is deze uitspraak een welkome opluchting. Het stelt hen in staat hun leven met meer vrijheid en gemoedsrust voort te zetten. Ze kunnen nu vrij reizen door de EU om zonder beperking professionele kansen na te streven."

Deze 'opluchting' was echter van korte duur, aangezien de eerdere beslissing vandaag door het Hof van Beroep is teruggedraaid.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws