Ruzie Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik escaleert Nieuws
Nieuws

Ruzie Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik escaleert

Ruzie Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik escaleert

De ruzie tussen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik is uitgegroeid tot een van de grootste rivaliteiten in het kickboksen. Wat begon als een sportieve confrontatie is inmiddels veel meer dan dat. Met elk gevecht lijkt de spanning tussen deze twee zwaargewichten alleen maar verder op te lopen. Dit artikel laat zien hoe twee vechters niet alleen de ring maar ook de headlines blijven domineren.

Hoe het allemaal begon in 2011

De vete tussen Verhoeven en Ben Saddik begon al meer dan tien jaar geleden in 2011. Tijdens een evenement van IT’s Showtime in Amsterdam stonden de twee voor het eerst tegenover elkaar. Verhoeven, toen nog een opkomende ster verloor dat gevecht van Ben Saddik. Dit verlies leek voor beide vechters de basis te leggen voor hun latere vijandigheid. De nederlaag zat Verhoeven dwars terwijl Ben Saddik zijn zelfvertrouwen alleen maar zag groeien.

Het gevecht in 2017 was een keerpunt

Zes jaar later stonden ze opnieuw tegenover elkaar. Deze keer in de strijd om de Glory zwaargewicht titel. Het gevecht in december 2017 werd gezien als een van de grootste gevechten in de geschiedenis van de sport. Met Ben Saddik’s imposante lengte van 2.06 meter en 127 kilo. Tegen Verhoeven’s eigen indrukwekkende 1.96 meter en 118 kilo was het niet alleen een fysieke strijd maar ook een clash van ego’s.

Ruzie Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik escaleert

Hoewel Ben Saddik in de vroege rondes sterker leek nam Verhoeven al snel de overhand. Hij won door een technische knock-out in de vijfde ronde. Dit resultaat wakkerde de rivaliteit alleen maar verder aan.

De derde ontmoeting in 2021 eindigde in controverse

In 2021 was het tijd voor hun derde gevecht. Beide vechters hadden een overwinning op elkaar staan, wat de spanning verder opvoerde. Maar de opbouw naar dit gevecht was allesbehalve vlekkeloos. Oorspronkelijk zou Verhoeven vechten tegen Alistair Overeem. Deze moest zich terugtrekken door een blessure. Ben Saddik stapte op het laatste moment in als vervanger. Ondanks de korte voorbereidingstijd voor Ben Saddik, won Verhoeven wederom, dit keer door TKO in de vierde ronde. Maar deze overwinning zorgde voor veel discussie, vooral onder de fans van Ben Saddik, die vonden dat hij op korte termijn was benadeeld.

Ruzie buiten de ring en explosieve confrontaties

De rivaliteit tussen Verhoeven en Ben Saddik houdt niet op bij de bel. Begin dit jaar kondigde Glory aan dat Verhoeven zou deelnemen aan een zwaargewicht toernooi. Ben Saddik op dat moment de titelhouder werd uitgesloten. Dit zorgde voor geruchten dat Verhoeven er persoonlijk voor gezorgd zou hebben dat hij Ben Saddik niet hoefde te ontmoeten in het toernooi. Hoewel deze geruchten nooit zijn bevestigd hebben ze zeker bijgedragen aan de oplopende spanningen tussen de twee.

Ruzie Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik escaleert

Ben Saddik verscheen alsnog tijdens het toernooi maar dit keer als cornerman voor zijn teamgenoot Nabil Khachab, die tegenover Verhoeven stond en verloor. Na de wedstrijd ontstond een incident waarbij Ben Saddik een trap in de lucht gaf richting Verhoeven. Hoewel de trap zijn doel miste leidde het tot een confrontatie in de ring. Ben Saddik werd na het incident geschorst. Recentelijk werd Ben Saddik wederom geschorst voor het gebruik van een verboden stof. De verboden stof was volgens hem een medicijnen die hij voorgeschreven had gekregen. Ben Saddik was bij de test afgelopen februari dit vergeten aan te geven bij de test instantie. De test was overigens op vrijwillige basis.

Juridische kwesties en de toekomst van hun rivaliteit

De spanningen tussen de twee zijn zelfs buiten de sportwereld voelbaar. Ben Saddik werd in 2024 veroordeeld tot 44 maanden gevangenisstraf voor vermeende criminele activiteiten, maar werd na korte tijd vrijgelaten. Hij hervatte direct zijn trainingen, vastbesloten om terug te keren in de ring. Ondertussen raakte Verhoeven zelf betrokken in een juridische strijd, nadat zijn voormalige zakenpartner, Tibor Koppers, hem beschuldigde van bedreiging tijdens een incident in het Tropenmuseum in Amsterdam.

jamal ben saddik

Met Verhoeven die op 7 december zijn titel zal verdedigen tegen Levi Rigters en Ben Saddik die voorlopig geschorst is, blijft de vraag of we deze rivaliteit ooit nog in de ring opgelost zullen zien. Fans wachten ongeduldig op een vierde gevecht, maar voor nu blijft de toekomst onzeker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws