Schokkend: Topkickbokser's K-1 carrière in gevaar na brute MMA knock-out Nieuws
Nieuws

Schokkend: Topkickbokser's K-1 carrière in gevaar na brute MMA knock-out

Schokkend: Topkickbokser's K-1 carrière in gevaar na brute MMA knock-out

Liu Ce, de Chinese kickbokssensatie die bekendstaat om zijn prestaties in K-1, heeft zijn vechtsportcarrière flink op het spel gezet na een pijnlijke nederlaag in MMA. Afgelopen weekend ging het mis tijdens zijn derde MMA-gevecht tegen Ivan Gnizditskiy tijdens de Happy Elephant MMA Champions League in Macau.

Liu werd op de grond knock-out geslagen, en het ziet er slecht voor hem uit. Hij twijfelt zelf of hij in december kan deelnemen aan de K-1 World Grand Prix Finale 2024 in Tokio.

Liu Ce zwaar aangeslagen na gevecht met Gnizditskiy

Het gevecht tegen Ivan Gnizditskiy verliep niet zoals Liu had gehoopt. Nadat hij op de grond werd geslagen, raakte hij ernstig gewond. "Mijn been was flink gehavend en ik kreeg veel zware klappen," vertelde Liu na afloop.

Hij liet doorschemeren dat het herstel langer kan duren dan verwacht, en dat zijn deelname aan de K-1 Grand Prix in gevaar is. "Het is moeilijk om te zeggen of ik in december klaar zal zijn om te vechten."

Een flinke klap voor de K-1 Grand Prix

Liu Ce is niet zomaar een deelnemer in de K-1; hij is de huidige K-1 Cruiserweight-kampioen (-90kg) en een van de grootste sterren in de sport. Zijn indrukwekkende winst in de K-1 Openweight Grand Prix 2023, waar hij drie gevechten achter elkaar won door knock-out, zorgde ervoor dat hij wereldwijde faam verwierf. Als Liu niet deelneemt aan de finale in december, zou dat een flinke aderlating zijn voor het toernooi.

Liu’s agressieve stijl en vermogen om zijn tegenstanders vroegtijdig uit te schakelen, maakten hem een publiekslieveling. In 2024 veroverde hij zelfs de ISKA Intercontinental Super-cruiserweight titel. Dit verlies in MMA komt dan ook als een verrassing voor velen, en het roept vragen op over zijn toekomst in K-1 en of hij zijn vechtstijl moet aanpassen voor MMA.

Liu’s veelzijdigheid in Sanda en K-1

Liu Ce’s veelzijdigheid komt voort uit zijn achtergrond in Sanda, een Chinese vechtstijl die stoten, trappen en werptechnieken combineert. In K-1 heeft deze mix hem veel succes gebracht, maar zijn overstap naar MMA heeft tot nu toe minder goed uitgepakt.

De knock-out tegen Gnizditskiy zet vraagtekens bij zijn toekomst in zowel K-1 als MMA. Het blijft spannend of Liu, een van de grootste namen in het kickboksen, op tijd zal herstellen voor de K-1 Grand Prix.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws