Tientallen ontslagen bij ONE Championship: plan of zware tijden? Nieuws
Nieuws

Tientallen ontslagen bij ONE Championship: plan of zware tijden?

Tientallen ontslagen bij ONE Championship: plan of zware tijden?

ONE Championship de grootste vechtsportorganisatie ter wereld heeft besloten om tientallen medewerkers te ontslaan. Het bedrijf uit Singapore heeft ook een aantal Nederlandse vechters in haar midden zoals Nieky Holzken en Regian Eersel.

ONE zegt dat deze stap deel uitmaakt van een plan om de komende maanden winstgevend te worden. Wat dit precies betekent voor bekende vechters in hun MMA- en kickbokstak is nog niet duidelijk.

ONE Championship focust op groei en winst

Volgens een verklaring van ONE was het geen makkelijke beslissing. “Het is een lastige keuze, maar we moeten onze bedrijfsvoering stroomlijnen om op de lange termijn te groeien en winst te maken.” Het bedrijf wil dus in de toekomst sterker uit de bus komen. Maar nu zijn er mensen die hun baan verliezen.

Tientallen ontslagen bij ONE Championship: plan of zware tijden?
Chingiz Allazov

Deze ontslagen komen vlak nadat Group One Holdings het moederbedrijf van ONE Championship minstens 50 miljoen dollar ophaalde bij investeerders. Waaronder de Qatar Investment Authority. Hierdoor is de waarde van het bedrijf gestegen naar minstens 1.35 miljard dollar. Klinkt als groot nieuws maar toch moest er gesneden worden in het personeelsbestand.

Niet de eerste keer dat er ontslagen vallen

Dit is niet de eerste keer dat ONE Championship met ontslagen te maken heeft. Tijdens de coronapandemie in 2020 verloor wereldwijd 20% van het personeel al zijn baan. Ook nu zijn er zorgen dat het bedrijf, ondanks de investeringen, misschien nog met financiële uitdagingen kampt. Dat voedt geruchten dat de organisatie misschien niet zo stabiel is als het lijkt.

De recente ontslagen bij ONE komen ook op een moment dat grote bedrijven als Dyson en Samsung ook medewerkers hebben laten gaan in Singapore. De timing doet veel mensen afvragen: staat ONE Championship onder druk?

Recentelijk stapten een aantal bekende namen uit de vechtsport weg van ONE zoals kickbokslegende Chingiz Allazov. Maar ook keerde een grote naam terug in de vorm van de Marokkaans-Nederlandse Ilias Ennahachi.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws