Dave Roelvink vs Melvin Manhoef: Eerste schokkende reactie's Nieuws
Nieuws

Dave Roelvink vs Melvin Manhoef: Eerste schokkende reactie's

Dave Roelvink vs Melvin Manhoef: Eerste schokkende reactie's

Op 22 december stapt Melvin Manhoef, een van Nederland’s bekendste vechtsporters, de boksring in tegen Dave Roelvink. Dit verrassende nieuws werd vandaag bekendgemaakt tijdens de persconferentie van Boxing Influencers.

Maar niet iedereen reageert enthousiast. Sterker nog, het nieuws veroorzaakt nogal wat opschudding, vooral binnen de serieuze vechtsportwereld.

Kritiek vanuit de vechtsportgemeenschap

Dat een gevecht tussen een doorgewinterde vechter als Manhoef en een influencer als Roelvink de aandacht trekt, staat buiten kijf. Toch stuit de aankondiging op stevige kritiek. Zo liet Bert Kops, zelf een gerespecteerd icoon in de vechtsportwereld, zich sceptisch uit. "Het lijkt wel opgezet spel," zei Kops, die zijn twijfels uitsprak over de authenticiteit van het gevecht.

Ook Hubert Geven, een ervaren kickbokser en MMA-vechter, vroeg zich af of de Vechtsportautoriteit wel achter dit evenement staat. "Ik ben benieuwd of zij de wedstrijd goedkeuren," zei Geven, die zich zorgen maakt over de integriteit van de sport in dit soort evenementen.

Fans zijn verdeeld over het gevecht

De aankondiging van het gevecht roept niet alleen kritiek op bij insiders, ook de fans zijn verdeeld. Waar sommigen benieuwd zijn naar hoe Roelvink zich staande houdt tegen een vechtsportveteraan als Manhoef, voorspellen anderen een rampzalige afloop voor de influencer.

Een fan uitte al zijn zorgen: "Dat wordt nieuwe tandjes halen in Turkije voor Dave." De toon van de reacties laat zien dat veel mensen dit gevecht met gemengde gevoelens tegemoet zien.

Poll

Is het gevecht tussen Melvin Manhoef en Dave Roelvink serieus te nemen?

Grote kijkcijfers verwacht, ondanks twijfels

Dat het Boxing Influencers-event een groot aantal kijkers zal trekken, is een gegeven. Videoland, dat de uitzendrechten heeft, gokt op een flinke toestroom van kijkers en heeft fors geïnvesteerd in het evenement. Maar binnen de diehard vechtsportgemeenschap wordt het event niet met open armen ontvangen.

"Het wordt vast een publiekstrekker, maar het lijkt meer op een demonstratie of sparring dan een echte wedstrijd," aldus Kops. Hij is niet de enige die het hele gevecht in twijfel trekt. Veel fans vrezen dat het spektakel meer om entertainment dan om sport gaat, met Roelvink als de grootste underdog.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws