Topkickbokser Allazov start eigen vechtsportorganisatie: 'Nieuw tijdperk' Nieuws
Nieuws

Topkickbokser Allazov start eigen vechtsportorganisatie: 'Nieuw tijdperk'

Topkickbokser Allazov start eigen vechtsportorganisatie: 'Nieuw tijdperk'

Chingiz Allazov de legendarische kickbokser lanceert zijn eigen vechtsportorganisatie AMC SUF - wat staat voor Absolute Men’s Championship Stand Up Fight. Stoten, trappen en knieën toegestaan, maar worstelen en clinch niet. Alexei Papin is de headliner voor de eerste show

Chingiz Allazov een van de beste kickboksers van deze eeuw zorgde vorige week voor een grote verrassing door zijn vertrek bij ONE Championship aan te kondigen. De Azerbeidzjaanse kampioen besloot zijn wereldtitel op te geven nadat de organisatie weigerde een gevecht met Marat Grigorian te organiseren. Dit besluit veroorzaakte flink wat opschudding in de kickbokswereld, waar Allazov al jaren een prominente figuur is.

Eerste evenement van AMC SUF wordt aangevoerd door Alexei Papin

In plaats van zich aan te sluiten bij een concurrerende organisatie, kondigde Allazov aan dat hij zijn eigen vechtsportorganisatie lanceert AMC SUF oftewel Absolute Men’s Championship Stand Up Fight. Deze organisatie onderscheidt zich door haar focus op staande gevechten. Waar stoten, trappen en knieën zijn toegestaan maar worstelen en clinchen verboden zijn. Het eerste evenement van AMC SUF zal worden aangevoerd door Alexei Papin een gerenommeerde Russische bokser en voormalig kickbokser.

Papin is een bekende naam in de vechtsportwereld. Vooral na het behalen van de IBF International-titel in 2018 en 2019. Sinds juni 2024 wordt hij door de Transnational Boxing Rankings Board gerangschikt als de op een na beste cruiserweight ter wereld.

Andere Kickboksers gingen Allazov voor

Chingiz Allazov is niet de enige kickbokser die besluit een eigen organisatie op te zetten. Alim Nabiev, een voormalige Glory-kickbokser, heeft met succes zijn eigen bond opgericht, het Grand Bellagio Championship. Net als Allazov was Nabiev teleurgesteld in zijn vorige organisatie, met name na een controversieel verlies tegen Endy Semeleer. Zijn nieuwe organisatie groeit gestaag en trekt steeds meer aandacht in de vechtsportwereld.

De oprichting van AMC SUF door Allazov belooft een spannende nieuwe ontwikkeling te worden binnen de wereld van het kickboksen. Vele ogen zijn nu gericht op de eerste evenementen en de toekomstige gevechten die deze nieuwe organisatie zal bieden. Verwacht wordt dat er binnenkort meer details bekend zullen worden gemaakt over de komende partijen en deelnemers.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws