UFC Scheidsrechter Herb Dean: 'bedreigd, geslagen en geruzie!' Nieuws
Nieuws

UFC Scheidsrechter Herb Dean: 'bedreigd, geslagen en geruzie!'

UFC Scheidsrechter Herb Dean: 'bedreigd, geslagen en geruzie!'

Herb Dean, de onbetwiste koning onder de MMA-scheidsrechters, blikt terug op zijn legendarische carrière. De 53-jarige scheidsrechter die maar liefst negen keer tot 'Scheidsrechter van het Jaar' werd verkozen, vertelt openhartig over de bizarre incidenten die hij tijdens zijn loopbaan meemaakte.

Dean zelf een voormalig vechter met een record van 2-3 winst-verlies, wordt door vechters als Dana White en Joe Rogan gezien als de gouden standaard onder de MMA-scheidsrechters. Ondanks alle lof en erkenning onthult Dean dat zijn carrière niet altijd rozengeur en maneschijn is geweest.

Zo vertelt hij dat hij regelmatig is bedreigd door vechters die het niet eens waren met zijn beslissingen. Voormalig licht zwaargewicht kampioen Chuck Liddell spande daarbij de kroon.

"Chuck Liddell probeerde me vaak te intimideren," vertelt Dean in de podcast The Casuals MMA. "Hij zei dan dingen als: 'Ik zag wat je deed in die vorige partij, en als je dat bij mij flikt...' Meestal gebeurde dit na een evenement, als hij al wat te diep in het glaasje had gekeken. Gelukkig bleef het bij blufpoker, want de meeste vechters in onze sport zijn heel respectvol."

Herb Dean klapt uit de school

Een wellicht nog vreemder incident deed zich voor tijdens de eerste ontmoeting tussen Jon Jones en Daniel Cormier bij UFC 182 in 2015. Na de beslissingsoverwinning van Jones liet Cormier zijn guard zakken, waarna Jones hem onverwachts sloeg. Cormier reageerde furieus en begon wild om zich heen te slaan, waarbij hij Dean per ongeluk raakte.

"Cormier zegt dat het niet expres was," aldus Dean. "Ik denk dat hij zo gefrustreerd was dat hij iemand wilde slaan, en ik stond toevallig op de verkeerde plek. De klap raakte eerst Jones en vervolgens mij."

Vechters bedreigen me, collega's ruziën met me

Ondanks dit soort incidenten onderhoudt Dean over het algemeen een goede relatie met de vechters. Verrassend genoeg zijn het juist zijn collega-scheidsrechters met wie hij wel eens problemen heeft.

"Bij sommige scheidsrechters is het een soort competitie," onthult Dean. "Er is soms sprake van jaloezie en zelfs achterklap. Ik ga geen namen noemen, maar er is zeker weleens ruzie."

Naar verwachting zal Dean op 29 juni weer te zien zijn in de Octagon tijdens UFC 303. Laten we hopen dat zijn uitspraken niet voor te veel spanning zorgen in de kleedkamer voor scheidsrechters.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws