UFC-vechter overleden: MMA-wereld in rouw om dood pionier Nieuws
Nieuws

UFC-vechter overleden: MMA-wereld in rouw om dood pionier

UFC-vechter overleden: MMA-wereld in rouw om dood pionier

De geliefde Taylor Wily, beter bekend als Teila Tuli in de wereld van Mixed Martial Arts (MMA), is op 56-jarige leeftijd overleden. De Hawaiiaanse vechter en acteur, die deel uitmaakte van het allereerste UFC-toernooi in 1993, stierf op 20 juni 2024. De doodsoorzaak is nog niet bekendgemaakt.

Tuli, geboren in Honolulu, Hawaii, was een pionier in de MMA-wereld. Hij vertegenwoordigde de discipline sumoworstelen in het historische UFC 1-evenement, waar hij tegen de Nederlander Gerard Gordeau vocht. Hoewel hij het gevecht binnen een halve minuut verloor en daarbij meerdere tanden gedag kon zeggen, verwierf Tuli met zijn deelname een iconische status in de geschiedenis van de sport.

Na zijn UFC-debuut richtte Tuli zich op acteren. Hij speelde terugkerende rollen in populaire series als Hawaii Five-O, Magnum P.I. en MacGyver. Naast zijn acteercarrière bleef Tuli geliefd in Hawaii, waar hij een gerespecteerde figuur was in de lokale gemeenschap.

Tuli's overlijden is een groot verlies voor de vechtsportwereld en de entertainmentindustrie. Hij wordt herinnerd als een dappere atleet, een getalenteerd acteur en een geliefd persoon.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws