Nieuws

UFC-ster Abu Azaitar over Moslim geloof en Marokko: 'Inspireren'

Abu Azaitar de bekende Marokkaanse UFC-vechter deelt in een interview met NandoLeaks zijn diepste inzichten over het leven. De belangrijkheid zijn Moslim geloof en de rol van nederigheid in zijn succes.

Dat geloof een belangrijke rol speelt voor veel vechter is bekend. Grote namen als UFC ster Khabib Nurmagomedov zijn daar een voorbeeld van. Voor Abu Azaitar is dat niet anders. Azaitar benadrukt hoe belangrijk het is om altijd dankbaar te blijven. Zowel in tijden van overwinning als in momenten van tegenslag.

Zijn geloof in Allah en zijn opvoeding spelen een cruciale rol in hoe hij zijn leven leidt. Zowel binnen als buiten de ring of vechtkooi. Hij gelooft dat het helpen van anderen en het doen van goede daden een essentiële plicht is voor iedereen die succes behaalt in het leven.

De rol van liefdadigheid en het doorgeven van geluk aan de minderbedeelden

Naast zijn sportieve prestaties staat Abu Azaitar ook bekend om zijn liefdadigheidswerk. Hij vertelt hoe belangrijk het voor hem is om iets terug te geven aan de samenleving. Vooral aan de minderbedeelden. Azaitar deelt verhalen over zijn reizen in Marokko. Waar hij mensen in nood helpt met onder andere voedsel, kleding en medische benodigdheden.

Voor Azaitar is dit werk niet alleen een plicht maar ook een bron van diep geluk en voldoening. Hij roept andere atleten en succesvolle individuen op om hetzelfde te doen. Omdat het volgens hem de ware betekenis van succes en vervulling is.

"We moeten nederig blijven. Kijk bijvoorbeeld naar Rico Verhoeven. Iedereen spreekt slecht over hem maar deze jongen is ook nederig", zegt Azaitar. "Ook Khabib hij werd de grote ster maar bleef bij zijn geloof en ging uiteindelijk niet voor het grote geld. En dat is belangrijk."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws