UFC ster Gane knokt erop los met NBA-Reus Rudy Gobert en Levi Rigters Nieuws
Nieuws

UFC ster Gane knokt erop los met NBA-Reus Rudy Gobert en Levi Rigters

UFC ster Gane knokt erop los met NBA-Reus Rudy Gobert en Levi Rigters

Ciryl Gane de UFC zwaargewicht vechter laat niets aan het toeval over in zijn voorbereidingen voor UFC 308. Daar neemt hij het op tegen de Russische zwaargewicht Alexander Volkov. Om zich klaar te stomen voor deze zware uitdaging heeft Gane gekozen voor een ongebruikelijke sparringpartner. NBA-reus Rudy Gobert een sterspeler van de Minnesota Timberwolves.

Ook traint Gane met Levi Rigters die zich voorbereidt op zijn Glory 95 gevecht tegen Bahram Rajabzadeh.

Ciryl Gane sparring met Rudy Gobert voor rematch tegen Volkov

Op 26 oktober tijdens UFC 308 in Abu Dhabi, staat Ciryl Gane opnieuw tegenover Alexander Volkov in een zwaargewicht rematch. Hun eerste ontmoeting in juni 2021 eindigde in een overwinning voor Gane. Die via unanieme beslissing won. Deze keer wil Gane niets aan het toeval overlaten en zoekt hij elke mogelijke manier om zich optimaal voor te bereiden.

Onlangs werd er door zijn team bij MMA Factory in Parijs beelden vrijgegeven van Gane die traint met Rudy Gobert, die vers van zijn vierde NBA Defensive Player of the Year Award komt. Gobert, met een indrukwekkende lengte van 2,16 meter, overtreft zelfs de 2,01 meter lange Volkov, waardoor hij een perfecte sparringpartner is om Gane voor te bereiden op de reikwijdte en lengte van zijn aankomende tegenstander.

In de video is te zien hoe Gane omgaat met Gobert’s enorme vleugelspanwijdte en voorzichtig zijn aanvallen plaatst, waaronder een bijzonder nauwkeurige stoot die de actie tijdelijk stopzet op een komische manier.

Ciryl Gane zoekt terugkeer naar de top na wisselende resultaten

Sinds zijn eerste overwinning op Volkov heeft Ciryl Gane gemengde resultaten geboekt in zijn UFC-carrière. Hij behaalde de interim zwaargewichttitel na een indrukwekkende knockout-overwinning op Derrick Lewis. Zijn poging om de titels te verenigen mislukte echter toen hij werd verslagen door Francis Ngannou op UFC 270.

Gane herstelde zich met een overwinning op Tai Tuivasa. Maar zijn ambities om de onbetwiste kampioen te worden liepen opnieuw stuk toen hij snel werd verslagen door Jon Jones via submissie. In zijn meest recente gevecht afgelopen september boekte Gane een overtuigende tweede ronde knockout op Serghei Spivac. Waarmee hij opnieuw aantoont dat hij nog steeds een serieuze speler is in de zwaargewicht divisie.

Naast Gobert krijgt Gane ook steun van de Nederlandse kickbokser Levi Rigters die op 21 september vecht tegen Bahram Rajabzadeh. Het is een interessante wisselwerking tussen de UFC en Glory vechter die hoopt te winnen in Kroatië en daarmee een gevecht tegen Rico Verhoeven op 7 december veilig te stellen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws