UFC-ster McGregor in diep dal! 'Zit er zwaar doorheen' Nieuws
Nieuws

UFC-ster McGregor in diep dal! 'Zit er zwaar doorheen'

UFC-ster McGregor in diep dal! 'Zit er zwaar doorheen'

Voormalig tweevoudig UFC-kampioen Conor McGregor kamt deze week naar eigen zeggen met "diepe mentale pijn". Hij moet toekijken vanaf de zijlijn nadat zijn geplande comeback-gevecht op UFC 303 dit weekend niet doorging.

McGregor, voormalig onbetwiste kampioen in het lichtgewicht en vedergewicht, zou tijdens International Fight Week zijn comeback maken na een pauze van drie jaar. Hij zou de hoofdact zijn op UFC 303, zijn eerste gevecht in die periode.

Eerder deze maand moest de Ier echter zijn gevecht tegen Michael Chandler in het weltergewicht afzeggen. Als reden gaf hij een gebroken teen aan zijn linkervoet op, opgelopen tijdens een sparringssessie enkele weken voor de geplande partij.

Frustratie bij McGregor na gemiste kans

McGregor, vervangen door een last-minute licht zwaargewicht titelgevecht tussen titelverdediger Alex Pereira en Jiri Prochazka in een rematch, erkent dat hij zich deze week mentaal in een lastige positie bevindt. Hij moet toekijken hoe andere vechters op UFC 303 vechten in zijn plaats.

"Ik zou liegen als ik zeg dat ik geen diepe pijn voel nu ik zie hoe fight week zich voltrekt," schreef Conor McGregor op zijn officiële [social media platform]. "Diepe emotionele pijn. Bedankt voor de steunbetuigingen en aanmoedigingen van mijn collega-vechters en fans."

McGregor, sinds 2021 buitenspel gezet, vocht voor het laatst op UFC 264 tegen voormalig interim lichtgewicht kampioen Dustin Poirier. Hij verloor dat gevecht, de derde ontmoeting tussen de twee, in de eerste ronde door een technische knock-out (TKO) op doktersadvies. Tijdens het gevecht brak hij zijn linker scheenbeen en kuitbeen.

McGregor had na zijn laatste blessure aangegeven later deze zomer tegen Chandler te willen vechten. Zijn plannen voor een comeback in augustus tegen de lichtgewicht contender zijn echter al gedwarsboomd door UFC CEO Dana White. White liet weten dat McGregor pas in oktober of later weer zal vechten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws