Reinier de Ridder maakt zijn UFC-debuut op 9 november Nieuws
Nieuws

Reinier de Ridder maakt zijn UFC-debuut op 9 november

Reinier de Ridder maakt zijn UFC-debuut op 9 november

De Nederlandse MMA-ster Reinier de Ridder staat op het punt om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Op 9 november zal hij zijn debuut maken in de UFC tijdens UFC Vegas 100. Hij gaat de strijd aan met de doorgewinterde submission-specialist Gerald Meerschaert.

Dit is een belangrijk moment voor De Ridder, die al naam heeft gemaakt in andere MMA-organisaties, maar nu voor het eerst in de octagon van de UFC stapt. Eurosport meldt het nieuws vandaag.

Reinier de Ridder tekent bij de UFC

Ja, het is echt waar! Reinier de Ridder heeft officieel getekend bij de UFC. Dit maakt hem de derde Nederlander in de organisatie, naast Germaine de Randamie en Jarno Errens. Voor wie De Ridder nog niet kent: hij is een tweedivisiekampioen bij ONE Championship en wist zowel de middengewicht- als licht-zwaargewichttitel te pakken. Met zijn overstap naar de UFC wil hij laten zien dat hij ook hier tot de top behoort.

In zijn laatste gevecht bij UAE Warriors boekte hij een snelle en overtuigende overwinning op Magomedmurad Khasaev. Dit succes heeft hem een plek in de UFC opgeleverd, en nu kan hij zich gaan bewijzen op het grootste MMA-podium ter wereld.

Het gevecht tijdens UFC Vegas 100

De Ridder staat dus op 9 november tegenover Gerald Meerschaert, een vechter die berucht is om zijn submission-overwinningen. Het wordt een interessante match-up tussen de Braziliaans jiu-jitsu vaardigheden van De Ridder en de jarenlange ervaring van Meerschaert. Dit gevecht maakt deel uit van UFC Vegas 100, en je kunt het live volgen via HBO Max.

Let op, bij ONE Championship zijn de gewichtsklassen net even anders. Zo is de middengewichtdivisie daar 205 pond, terwijl die bij de UFC op 185 pond ligt. De Ridder zal dus in een iets lichtere categorie vechten, maar hij heeft al vaker laten zien dat hij zich makkelijk aanpast aan zijn tegenstanders.

Van ONE-kampioen naar UFC-uitdager

Reinier de Ridder is een naam die je moet onthouden. Hij is namelijk geen doorsnee vechter. In 2020 en 2021 pakte hij de kampioensgordels bij ONE Championship in zowel de middengewicht- als licht-zwaargewichtdivisie. Als specialist in Braziliaans jiu-jitsu (BJJ) weet hij zijn tegenstanders vaak snel op de grond te krijgen en daar te domineren.

De Ridder heeft zijn middengewichttitel tweemaal succesvol verdedigd, maar verloor uiteindelijk zijn titels aan de Russische krachtpatser Anatoly Malykhin, die nu driedivisiekampioen is. Na jarenlang succes te hebben geboekt in Azië, richt De Ridder zijn pijlen nu op de UFC. Zijn debuut tegen Meerschaert belooft het begin te zijn van een nieuwe reis vol uitdagingen, en misschien wel een nieuwe titel.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws