Video kickboksende peuters schokt bekende vechter: 'Totale gekte' Nieuws
Nieuws

Video kickboksende peuters schokt bekende vechter: 'Totale gekte'

Video kickboksende peuters schokt bekende vechter: 'Totale gekte'

Emiliano Sordi de Argentijnse PFL MMA kampioen is geschokt door een video waarin twee Thaise peuters elkaar te lijf gaan in een kickboksring. Een van de jongetjes wil niet maar wordt gedwongen om tegen zijn sterkere tegenstander te vechten.

De beelden zijn volgens Sordi hartverscheurend. De vechter die zelf een van de grote kampioenen in de MMA wereld is en bij het bekende Kill Cliff trant van de Nederlandse topcoach Henri Hooft vraagt zich dan ook af wat de Thais' bezielt.

MMA-Kampioen geschokt door kickboksende peuters

"Ik ben het hier niet mee eens, ze zijn heel erg klein en zonder enige bescherming behalve handschoenen zijn de Thaise mensen gek", zegt Sordi zichtbaar ontstelt. De video die overigens al langere tijd rond circuleert kreeg al eerder zware kritiek. Waar vooral het huilende kickboksertje veel steun krijgt.

Meerdere prominente vechters naast Sordi riep al op tot een verbod van dit soort gevechten. Dat zal niet makkelijk zijn aangezien in Thailand dit bij de traditie en de sport hoort. In ons land is het niet toegestaan. Zonder hoofdbescherming te vechten tot de leeftijd van 18 jaar. Ook eht stoten en trappen naar het hoofd is verboden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws