🎥 'Vuil Trucje!' K-1 gevecht eindigt chaotisch, commentator woest op Adamchuk Nieuws
Nieuws

🎥 'Vuil Trucje!' K-1 gevecht eindigt chaotisch, commentator woest op Adamchuk

🎥 'Vuil Trucje!' K-1 gevecht eindigt chaotisch, commentator woest op Adamchuk

Serhii Adamchuk voormalig Glory vechter van Mike's Gym zag zijn wedstrijd tegen Adrian Maxim gestopt worden en als een no contest worden verklaart afgelopen donderdag tijdens het K-1 event in Galați, Roemenië. Een onbedoelde kopstoot van Adamchuk veroorzaakte een hoofdwond bij Maxim wat zorgde voor flink wat commotie en de partij uitmondde in een toch wel chaotische toestand.

De kickboksorganisatie uit Japan K-1 maakte na jaren afwezigheid zijn comeback naar Europa en dat ging niet helemaal soepel. De wedstrijd tussen Adamchuk en Maxim was daar een uitschieter in. Al in de eerste ronde kopte per ongeluk Adamchuk tegen het hoofd van Maxim die heftig bloedde. De partij werd stopgezet voor behandeling echter was de ringarts in eerste instantie in geen velden of wegen te bekennen.

  • De kopstoot veroorzaakte commotie
  • Zie video verderop in artikel

Onbedoelde kopstoot of vals spel?

Als lapmiddel werd vaseline toegepast om de wond te dichten. Ondertussen werd een van de commentatoren woest op Adamchuk en liet dit blijken: "Dit ging expres, dat kan toch niet maar dit is een vies trucje", ze deze. "Ik respecteer Adamchuk maar dit is een rotstreek. Ik mag dan wel een Roemeen zijn en Maxim is een Roemeen maar daarom zeg ik het niet. Vuil trucje wat mij betreft."

De andere commentator zag het anders en bestreed de stelling van zijn collega. Toen de partij die eerst werd afgeblazen weer werd opgestart duurde dit maar aan aantal seconden. Maxim kon niet verder door de hoofdwond. De hele situatie kwam rommelig en onprofessioneel over volgens critici. Teoen de wedstrijd ook nog een eindigde in een 'no contest' was de deceptie nog groter, ook bij het team van Adamchuk.

Errol Zimmerman maakt korte metten met tegenstander op K-1 Galați

Het voorval deed denken aan de wedstrijd vorig weekend tussen Bahram Rajabzadeh en Sergej Maslobojev tijdens de Glory lichtzwaargewicht Grand Prix. Rajabzadeh kopte daar ook per ongeluk Maslobojevdie zelf uiteindelijk besloot niet verder te vechten. In samenwerking met een Roemeense organisatie GFC werd het K-1 event opgezet. Een aantal Nederlandse kickboksers deden mee waaronder Leandro Dikmoet die de lichtzwaargewicht titel won en Errol Zimmerman die snel klaar was met zijn tegenstander.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws