Vuile streek kostte Mike Tyson winst belangrijke bokswedstrijd: 'Is nog steeds woest' Nieuws
Nieuws

Vuile streek kostte Mike Tyson winst belangrijke bokswedstrijd: 'Is nog steeds woest'

Vuile streek kostte Mike Tyson winst belangrijke bokswedstrijd: 'Is nog steeds woest'

Mike Tyson beschuldigt promotor Don King van matchfixing tijdens gevecht met Buster Douglas terug in 1990. Waardoor Tyson als verliezer uit de bus kwam, nujaren later spreekt de bokslegende over het voorval wat zijn carrière een zwart tintje gaf.

Mike Tyson gelooft stellig dat zijn voormalige promotor, Don King, wedstrijden in zijn voordeel en nadeel heeft laten plaatsvinden. Een van de meest flagrante voorbeelden zou zijn verlies tegen Buster Douglas in 1990 zijn.

De controversiële uitspraken van 'Iron Mike'

In een recente aflevering van de podcast 'Boxing Arabia', met John Fury, de vader van de huidige WBC-zwaargewichtkampioen Tyson Fury, deed 'Iron Mike' enkele ontvlambare uitspraken over King. Hij beschuldigde King ervan hem te hebben opgezet door de langzame 10-telling in de zevende ronde, die normaal gesproken het einde van Douglas zou hebben betekend.

Tyson heeft altijd gezegd dat hij het gevecht tegen Douglas niet serieus nam en de avond ervoor in Tokio feestte met zanger Bobby Brown. In zijn memoires vertelt hij zelfs dat hij tijdens het trainingskamp elke nacht wegliep en dat zijn team hem moest zoeken in nachtclubs. In Japan liet hij de teugels helemaal vieren.

De juridische nasleep

Het is de moeite waard om te herinneren dat Tyson in 1998 een rechtszaak van 100 miljoen dollar tegen King aanspande en uiteindelijk 14 miljoen dollar ontving na het bereiken van een schikking met zijn voormalige promotor.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws