Waarom de Poolse grenswacht Oleksandr Usyk in de handboeien sloeg op vliegveld Nieuws
Nieuws

Waarom de Poolse grenswacht Oleksandr Usyk in de handboeien sloeg op vliegveld

Waarom de Poolse grenswacht Oleksandr Usyk in de handboeien sloeg op vliegveld

De Poolse grenswacht moest even ingrijpen toen de Oekraïense bokser Oleksandr Usyk op het vliegveld van Krakau niet naar de gate kwam toen hij werd opgeroepen. Majoor Jacek Michałowski, woordvoerder van de grenswacht, legde uit dat Usyk en een andere man uit hun vlucht werden gehaald, waardoor ze hun passagiersstatus verloren. Maar toen de beveiliging hen opriep om naar de gate te komen, kwamen ze niet opdagen. Dit leidde ertoe dat de grenswacht erbij werd gehaald.

Volgens Michałowski waren de handboeien geen arrestatie, maar puur een voorzorgsmaatregel. "Ze wilden niet naar de gate toen ze werden opgeroepen door de beveiliging, dus wij werden ingeschakeld om dit op te lossen," zei Michałowski.

De reden achter het handboeien

Michałowski gaf aan dat de handboeien te maken hadden met hoe de mannen zich gedroegen. Usyk en zijn metgezel waren behoorlijk aan het gebaren en duidelijk boos dat ze hun vlucht hadden gemist. "De heren waren erg aan het gesticuleren omdat ze niet blij waren dat ze hun vlucht hadden gemist. De handboeien waren dus puur een voorzorgsmaatregel. Op kantoor werden de handboeien meteen weer afgedaan," voegde Michałowski eraan toe.

Kort nadat Usyk naar het kantoor van de grenswacht was gebracht, werden de boeien verwijderd en was het incident voorbij.

Reacties op het incident

De aanhouding van Usyk op de luchthaven van Krakau kreeg veel aandacht, vooral nadat de Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy zich ermee bemoeide. Zelenskyy liet weten dat Usyk inmiddels was vrijgelaten. Voorafgaand aan die melding had hij al contact gehad met de bokser om hem gerust te stellen.

De Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Andrii Sybiha reageerde fel op het incident en noemde de maatregelen van de Poolse autoriteiten disproportioneel en onacceptabel. Hij kondigde aan dat Oekraïne een officiële klacht zou indienen bij de Polen over het incident.

Usyk zelf bleef redelijk kalm na het incident en zijn team gaf later meer details. Volgens Serhii Lapin de directeur van Usyk's team was het probleem ontstaan door een fout van de douane. Ze hadden hun werk niet goed gedaan wat leidde tot de hele verwarring op het vliegveld.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws