Wat is GLORY Kickboxing? Geschiedenis, bekende vechters en meer... Nieuws
Nieuws

Wat is GLORY Kickboxing? Geschiedenis, bekende vechters en meer...

Wat is GLORY Kickboxing? Geschiedenis, bekende vechters en meer...

GLORY Kickboxing is een internationale kickboksorganisatie die evenementen organiseert over de hele wereld. Het staat bekend om zijn hoge niveau van competitie en het aantrekken van topvechters uit verschillende disciplines zoals Muay Thai, karate, taekwondo en traditioneel kickboksen.

Geschiedenis en Ontwikkeling

GLORY werd opgericht door Pierre Andurand, Scott Rudmann en Total Sports Asia in samenwerking met Golden Glory. Het doel was om de meest elite kickboksevenementen ter wereld te organiseren. GLORY heeft zich sindsdien gevestigd als een toonaangevende organisatie door het organiseren van spraakmakende evenementen en het samenbrengen van wereldklassevechters.

Competitie en Kampioenschappen

GLORY organiseert verschillende gewichtsklassen waarin vechters kunnen strijden om wereldtitels. Enkele van de meest prominente gewichtsklassen zijn:

  • Zwaargewicht
  • Lichtzwaargewicht
  • Middengewicht
  • Weltergewicht
  • Lichtgewicht
  • Vedergewicht
  • Super Bantamgewicht

Elke gewichtsklasse heeft zijn eigen kampioen en rankingsysteem, wat zorgt voor doorlopende competities en titelgevechten.

Wat is GLORY Kickboxing? Geschiedenis, bekende vechters en meer...
Lichtzwaargewicht kampioen Donegi Abena

Regels en Formaat

GLORY Kickboxing hanteert een set regels die vergelijkbaar zijn met die van traditioneel kickboksen, met enkele aanpassingen voor veiligheid en competitieve integriteit. Vechters strijden meestal in een ring met drie of vijf rondes, afhankelijk van het type gevecht (regulier of titelgevecht). Technieken zoals stoten, trappen, knieën en clinchen zijn toegestaan, maar ellebogen zijn meestal verboden.

Evenementen en Uitstraling

GLORY-evenementen worden wereldwijd uitgezonden en trekken een groot publiek, zowel live als via televisie en streamingdiensten. Deze evenementen vinden plaats in iconische steden en locaties, wat bijdraagt aan de internationale aantrekkingskracht van de organisatie.

Impact en Invloed

GLORY heeft een significante impact gehad op de populariteit en professionalisering van kickboksen wereldwijd. Door het aanbieden van hoogwaardige competities en het aantrekken van topvechters heeft GLORY bijgedragen aan de groei en acceptatie van kickboksen als een mainstream vechtsport.

Bekende Vechters

Enkele van de meest bekende vechters in GLORY zijn:

  • Rico Verhoeven
  • Badr Hari
  • Sitthichai Sitsongpeenong
  • Alex Pereira
  • Tiffany Van Soest

Deze vechters hebben niet alleen in GLORY, maar ook in andere grote competities en evenementen over de hele wereld naam gemaakt.

In samenvatting, GLORY Kickboxing is een toonaangevende internationale kickboksorganisatie die bekend staat om zijn elitecompetities, wereldklassevechters en grootschalige evenementen. Het blijft een belangrijke speler in de wereld van vechtsporten en draagt bij aan de populariteit en groei van kickboksen wereldwijd.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws