De meest bizarre boks diskwalificatie ooit! '27 jaar ellende' Nieuws
Nieuws

De meest bizarre boks diskwalificatie ooit! '27 jaar ellende'

De meest bizarre boks diskwalificatie ooit! '27 jaar ellende'

Vandaag is het precies 27 jaar geleden dat Mike Tyson een stuk uit het oor van Evander Holyfield beet.

Voor veel boksfans wereldwijd staat 28 juni 1997 in het geheugen gegrift. Op die dag gebeurde er iets wat ongekend was in de sportgeschiedenis: een Mike Tyson nam een hap uit het oor van zijn tegenstander.

Evander Holyfield en Mike Tyson stonden voor de tweede keer tegenover elkaar in de ring. De partij nam echter een bizarre wending toen Tyson, na twee dominerende rondes, Holyfield in het oor beet.

Van dominantie naar Kannibalisme

Zonder zijn bitje in zijn mond verliet Tyson zijn hoek, waarna hij alsnog werd verzocht het bitje in te doen. Veertig seconden later rolde Tyson met zijn hoofd op de schouder van Holyfield en beet vervolgens een stuk kraakbeen ter grootte van 2,5 centimeter van diens linkeroor af. Het afgebeten stukje spuugde hij vervolgens op de canvas.

Na een paar minuten werd de partij hervat, met de waarschuwing van de scheidsrechter aan Tyson dat herhaling zou leiden tot diskwalificatie. Helaas hield Tyson zich niet aan die waarschuwing en probeerde hij opnieuw een hap uit Holyfield's oor te nemen. Ditmaal werd de wedstrijd definitief stilgelegd.

De Nasleep: Schorsing, boete en onverwachte vriendschap

De bizarre gebeurtenis had flinke consequenties voor Tyson. Naast een schorsing van onbepaalde tijd en een boete van 3 miljoen dollar, werd zijn bokslicentie ingetrokken. Uiteindelijk mocht hij na een succesvolle beroepsprocedure een jaar later weer de ring in.

Opmerkelijk genoeg hebben de twee boksers, nu beiden gepensioneerd, juist een vriendschap opgebouwd. Maar zegt Tyson al 27 jaar ellende te hebben door het constant terugkerende incident.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws