‘Dit voelt niet goed’: Iron Mike Tyson's zware routine geeft zorgen Nieuws
Nieuws

‘Dit voelt niet goed’: Iron Mike Tyson's zware routine geeft zorgen

‘Dit voelt niet goed’: Iron Mike Tyson's zware routine geeft zorgen

Mike Tyson, de legendarische bokser die voor het laatst professioneel vocht in 2005 maakt zich klaar voor een sensationele comeback in de ring. Dit keer neemt hij het op tegen niemand minder dan Jake Paul. de YouTuber die inmiddels naam heeft gemaakt als bokser. MMA-manager en goede vriend van Tyson, Ali Abdelaziz heeft laten weten dat de 58-jarige bokser weer in topvorm komt na een paar tegenslagen in zijn voorbereiding.

Tyson zou in juli al tegenover Jake Paul staan, maar moest het gevecht uitstellen vanwege een ontstoken maagzweer. Zijn artsen adviseerden hem om tijdelijk te stoppen met trainen. Inmiddels is hij echter weer terug in de sportschool en klaar om zijn comeback op 15 november te maken.

De wedstrijd zal plaatsvinden in het AT&T Stadium in Arlington, Texas, met een verwachte opkomst van maar liefst 90.000 fans.

Tyson's gezondheid baart fans zorgen

Hoewel Tyson weer aan het trainen is, maken veel fans zich zorgen over zijn fysieke gesteldheid. De bokser gaf recentelijk toe dat hij moeite had om te lopen na zes rondes sparren, wat de vraag oproept of hij echt klaar is voor een gevecht met Jake Paul. Tyson’s laatste keer in de ring was in 2020, tijdens een exhibitie tegen Roy Jones Jr. Dit gevecht vond plaats achter gesloten deuren, maar nu, in het drukke AT&T Stadium, staat er veel meer op het spel.

Abdelaziz blijft echter positief over Tyson’s kansen. "Hij voelt zich geweldig. Zijn trainingskamp verloopt goed," vertelde hij aan Kevin Iole. "Mike is een icoon in de sportgeschiedenis. Niemand, behalve zijn familie, kan bepalen of hij wel of niet moet vechten. Mike doet wat Mike wil."

Jake Paul gebruikt Mike Tyson om relevant te blijven, zegt Abdelaziz

Jake Paul, die in juli nog de voormalige UFC-vechter Mike Perry versloeg, staat bekend om zijn bravoure en zijn vermogen om de aandacht te trekken. Maar Ali Abdelaziz heeft daar zo zijn gedachten over. "Laten we eerlijk zijn, niemand geeft een s*** om Jake Paul," zei Abdelaziz. "Hij gebruikt Mike Tyson om relevant te blijven. Hij kan geen 100.000 pay-per-views verkopen zonder de naam van Mike erbij."

Abdelaziz gaf ook aan dat hij het vreemd vond dat Paul’s naam eerst op de affiche stond voor het gevecht. "Als ik tegen Mike Tyson zou vechten, zou ik willen dat zijn naam eerst staat. Niemand weet wie Jake Paul is. Hij werd zelfs uitgejouwd op een PFL-evenement."

Ondanks zijn kritiek op Jake Paul, twijfelt Abdelaziz niet aan Tyson’s kansen. "Mike traint met mijn vriend Rafael Cordeiro, en ze hebben een geweldig kamp. Ik geloof in Mike. Hij is altijd klaar om te vechten."

Tyson’s intensieve trainingsroutine roept vragen op

In een recent interview met Jimmy Kimmel vertelde Tyson openhartig over zijn trainingsroutine. "Ik train zes uur per dag," zei hij. Kimmel leek verbaasd en vroeg of Tyson geen pauzes nam. Tyson gaf toe dat hij een korte lunchpauze heeft, maar de intensiteit van zijn training baarde veel fans zorgen.

Toen Kimmel vroeg of Tyson van plan was om high te zijn tijdens het gevecht, antwoordde de voormalige zwaargewichtkampioen met een knipoog: "Ik ga zo high zijn van het leven." En toen de vraag werd gesteld of hij ook marihuana zou gebruiken tijdens de wedstrijd, voegde hij er grappend aan toe: "Dat is ook een mogelijkheid."

De zorgen over Tyson’s gezondheid zijn niet ongegrond, maar de bokser zelf lijkt vastberaden om zijn comeback waar te maken. Het gevecht op 15 november belooft een spektakel te worden, met de bokslegende tegenover de jonge uitdager Jake Paul.

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws