Ex-Glory Van Heeckeren comeback verpest na discutabel besluit Nieuws
Nieuws

Ex-Glory Van Heeckeren comeback verpest na discutabel besluit

Ex-Glory Van Heeckeren comeback verpest na discutabel besluit

Kevin van Heeckeren, de voormalige Glory-kickbokser uit Nederland, maakte gisteren zijn langverwachte terugkeer naar de ring tijdens de MFA Mega Fight Arena Series. De Utrechter nam het op tegen de Turkse vechter Sinan Ulutürk.

Ondanks een sterke start en dominantie in het gevecht, verloor Van Heeckeren door een omstreden beslissing van de ringarts.

Gevecht gedomineerd door Van Heeckeren maar loopt slecht af

Van Heeckeren was duidelijk de betere vechter in de eerste twee ronden. Volgens berichten van zijn gym op Facebook stond hij in beide ronden ruim voor op punten. "Kevin won de eerste ronde met 8 tellen, de tweede ronde wint hij dik op punten," schreef de sportschool. In de derde en beslissende ronde leek alles in zijn voordeel te verlopen, totdat het noodlot toesloeg.

In de laatste minuut van het gevecht liep Van Heeckeren tegen een knie op die een scheurtje veroorzaakte aan de zijkant van zijn oog. Hoewel hij nog steeds de overhand had, besloot de ringarts de wedstrijd te stoppen vanwege de blessure. "Heel zuur dit," aldus de reactie van zijn gym. Van Heeckeren leek op weg naar een overwinning, maar verliet de ring als verliezer door het medische ingrijpen.

Controversiële beslissingen vaker probleem voor Nederlandse kickboksers in het buitenland

Het komt vaker voor dat Nederlandse kickboksers in het buitenland te maken krijgen met controversiële beslissingen die in het voordeel uitvallen van lokale vechters. In dit geval leek Ulutürk te profiteren van het feit dat het gevecht in Turkije plaatsvond.

Zulke beslissingen zorgen vaak voor veel frustratie bij Nederlandse atleten en hun teams.

Vechtverbod en moeilijke weg terug naar de top

Van Heeckeren heeft de afgelopen jaren een roerige tijd gehad. Na een incident tijdens Glory 51 in Rotterdam, waarbij rellen uitbraken tussen voetbalfans, kreeg hij een vechtverbod opgelegd voor onbepaalde tijd. De kickbokser werd beschuldigd van het aanwakkeren van de ongeregeldheden, hoewel hij dit altijd heeft ontkend.

Pas na een lange juridische strijd werd het verbod opgeheven, maar tegen die tijd was het te laat om zijn carrière bij Glory nieuw leven in te blazen. Van Heeckeren moest uitwijken naar buitenlandse organisaties en sloot zich aan bij Enfusion. In december 2023 vocht hij zijn laatste partij voor die organisatie, waarbij hij verloor van Jente Nnamadim.

Zijn terugkeer naar de ring gisteren was een nieuwe kans om zijn carrière weer op de rails te krijgen, maar het controversiële verlies tegen Ulutürk zet die comeback voorlopig in de wacht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws