Glory plant terugkeer naar de VS: 'Rico Verhoeven alleen niet genoeg' Nieuws
Nieuws

Glory plant terugkeer naar de VS: 'Rico Verhoeven alleen niet genoeg'

Glory plant terugkeer naar de VS: 'Rico Verhoeven alleen niet genoeg'

Na jaren van afwezigheid overweegt Glory Kickboxing een comeback in de Verenigde Staten, zo liet CEO Marshall Zelasnik weten in een interview met VechtsportInfo. Steden zoals Miami, New York en Chicago, waar Glory in het verleden grote evenementen organiseerde, staan weer op de planning.

Maar hoewel het enthousiasme groot is, waarschuwen insiders dat een naam als Rico Verhoeven misschien niet voldoende is om de Amerikaanse fans te trekken.

De VS staan klaar voor Glory, maar met de juiste vechters

Vechtsportliefhebbers in de VS zijn enthousiast over het nieuws. Rush Hour Fight Club, een van de grootste YouTube-gemeenschappen voor vechtsporten, reageerde positief: "Als ze met de juiste vechters en een goed plan komen, kan dit groot worden. De fans staan erom te springen."

Het probleem? Rico Verhoeven mag dan wel een grote ster zijn in Europa, maar in Amerika is zijn naam nog niet even bekend. "Verhoeven is geweldig, maar in de VS heb je wat grotere lokale namen nodig om echt publiek te trekken," zeggen insiders. Volgens hen zou het een slimme zet zijn om een paar grote Amerikaanse vechters te contracteren om het succes van Glory in de VS te waarborgen.

Kickboksen wint terrein dankzij Adesanya en Pereira

Hoewel Verhoeven niet de bekendheid heeft van UFC-vechters als Israel Adesanya of Alex Pereira, die beiden hun roots in kickboksen hebben, neemt de populariteit van de sport in de VS wel toe.

Dankzij het succes van Adesanya en Pereira in de UFC zien steeds meer Amerikaanse fans de waarde van kickboksen in. Dit geeft Glory een uitgelezen kans om weer terug te keren naar de VS en op die groeiende interesse in te spelen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws