Hater krijgt pak slaag van bokskampioen: 'Stop met online pesten!' Nieuws
Nieuws

Hater krijgt pak slaag van bokskampioen: 'Stop met online pesten!'

Hater krijgt pak slaag van bokskampioen: 'Stop met online pesten!'

Claressa Shields, tweevoudig olympisch Boks kampioene en een van de beste vrouwelijke vechters aller tijden, heeft afgelopen week een opmerkelijk statement gemaakt. Ze sloeg een vrouw ale kanten op in de boksring, die haar al maandenlang online had gepest. De actie van Shields roept vragen op over online pesten en de grenzen van zelfverdediging.

De 'hater', die anoniem bleef, had Shields al maandenlang op sociale media lastiggevallen met beledigingen en bedreigingen. De bokser had de pesterij eerder al gemeld bij de autoriteiten, maar zonder succes.

Uitnodiging voor boksduel

Uitgeput door de pesterijen, besloot Shields een drastische stap te nemen. Ze daagde de pester uit om het in de boksring tegen haar op te nemen. "Als je zo stoer bent om me online te bedreigen, kom dan hier en vecht met me", aldus Shields in een videoboodschap.

De hater, die naar eigen zeggen dacht dat het om een grap ging, accepteerde de uitdaging. Het gevecht werd gehouden in een kleine boksclub. Na een paar minuten in de eerste ronde was het over: Shields sloeg de pester alle kanten op.

Boodschap aan pesters

Met haar actie wil Shields een statement maken over online pesten. Ze wil laten zien dat pesters die zich achter hun schermen verschuilen, niet onschuldig zijn. "Ik wil dat mensen weten dat dit niet oké is", aldus Shields. "Online pesten kan ernstige gevolgen hebben, zowel voor het slachtoffer als voor de dader."

De actie van Shields roept echter ook vragen op over de grenzen van zelfverdediging. Is het gerechtvaardigd om iemand knock-out te slaan, zelfs als die persoon je online heeft gepest? Juridische experts menen dat het in dit geval om een grijs gebied gaat. De ernst van de pesterijen, de intentie van Shields en de context van het gevecht spelen allemaal een rol bij de beoordeling.

Discussie over online pesten

De actie van Shields heeft in ieder geval een discussie op gang gebracht over online pesten. Is het een onschuldig fenomeen of kan het leiden tot ernstige gevolgen? Wat kan er gedaan worden om online pesten tegen te gaan? De antwoorden op deze vragen zijn complex, maar de actie van Shields heeft ze wel degelijk op de agenda gezet.

Wordt je ook gepest en wil je dat dit stopt, neem dan contact op met organisaties die je kunnen helpen zoals Stop Pesten Nu!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws