Iron Mike spuugt vuur na felle kritiek: ‘Oud zeer’ Nieuws
Nieuws

Iron Mike spuugt vuur na felle kritiek: ‘Oud zeer’

Iron Mike spuugt vuur na felle kritiek: ‘Oud zeer’

Mike Tyson heeft een venijnig antwoord gegeven op de kritiek van Deontay Wilder over zijn comeback tegen Jake Paul. De legendarische zwaargewicht maakt in november op 58-jarige leeftijd een verrassende rentree in de boksring voor een gelicentieerd gevecht tegen YouTube-ster Jake Paul.

De bokswereld is overwegend negatief over dit duel vanwege de potentiële gezondheidsrisico’s voor Tyson die ver voorbij zijn glorietijd bokst. De Amerikaanse zwaargewicht Wilder stelde simpelweg dat Tyson ‘te oud’ is om de ring in te stappen tegen een veel jongere tegenstander.

Maar ‘Iron Mike’ beweert dat Wilder zich moet focussen op zijn eigen recente prestaties op 38-jarige leeftijd. “Laat Mike dan maar geblesseerd raken. Jij hoeft niet voor mijn rekeningen te zorgen,” antwoordde hij Esquire.

Kapot slaan

“Iedereen zegt dat dit geen zin heeft, maar hoe oud is hij zelf (Wilder)? Hij is niet wie ik ben. Hij kan niet naar Mongolië gaan en daar iemand vinden die hem kent.” Het duo heeft in het verleden al ruzie gehad dus er zit wat oud zeer. Wilder suggereerde ooit dat hij Tyson ‘kapot zou slaan’ als ze elkaar in hun hoogtijdagen hadden getroffen.

Wilder betwijfelde zelfs het professionele palmares van de voormalige onbetwiste kampioen, wat niet goed viel. Onafhankelijk van Wilders mening keert Tyson terug op de uitgestelde datum van 15 november, nadat hij eerder het gevecht moest uitstellen vanwege een medisch probleem.

Fysieke conditie

De zwaargewicht-veteraan heeft vol vertrouwen gesproken over het winnen van de wedstrijd, ondanks zijn verre van optimale fysieke conditie.

Tyson heeft zelfs grote moeite gedaan om zijn fitheid te bewijzen door regelmatig trainingsbeelden te posten waarin hij nog steeds een behoorlijke slagkracht lijkt te hebben, zelfs jaren na zijn carrière.

Wilder is enorm bang voor Tyson zijn welzijn, ondanks het feit dat hij het opneemt tegen de minder ervaren Paul. “Ik vind het slecht dat de commissie Mike Tyson een licentie heeft gegeven, omdat hij al 20 jaar niet actief is geweest, dus ze zouden hem niet alleen een licentie moeten geven vanwege wie hij is, dat is hoe mensen gewond raken, God verhoede dat hij gewond raakt,” zei hij.

“Mensen kunnen op de verkeerde plek en op het verkeerde moment worden geraakt, er zijn veel voorbeelden van mensen die in coma zijn geraakt. Het is gemakkelijk om te doen. Hij is te oud hiervoor. Uiteindelijk geeft niemand om Mike."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws