Israël achter arrestatie ex-kickbokser Tate? 'Matrix gebroken' Nieuws
Nieuws

Israël achter arrestatie ex-kickbokser Tate? 'Matrix gebroken'

Israël achter arrestatie ex-kickbokser Tate? 'Matrix gebroken'

De controversiële influencer Andrew Tate is afgelopen nacht in hechtenis genomen door de Roemeense politie als onderdeel van een lopend onderzoek naar nieuwe beschuldigingen tegen hem. Samen met zijn broer Tristan werd hij opgepakt door de Roemeense misdaadbestrijdingsdienst DIICOT, terwijl de politie hun woning doorzocht.

Samenzweringstheoretici beweren dat Israël betrokken is bij de arrestatie van Tate en zijn broer. Voormalig UFC-vechter Jake Shields deelde een video waarin Tate Israël beschrijft als "The Matrix", maar zei dat het "gebroken" is. Massale reacties online suggereren dat Israël achter de jacht op de Tate-broers zit.

Nieuwe beschuldigingen en politieonderzoek

Andrew Tate, die al in afwachting was van zijn proces voor verkrachting en mensenhandel, kan nu mogelijk worden geconfronteerd met aanvullende aanklachten, waaronder seks met en handel in minderjarigen, witwassen van geld, en het proberen te beïnvloeden van getuigen, aldus de aanklagers. Zowel Andrew als Tristan Tate, die een enorme aanhang hebben op sociale media, hebben alle eerdere beschuldigingen ontkend.

De broers werden voor het eerst in Roemenië gearresteerd in december 2022 en kwamen in augustus 2023 vrij uit huisarrest. Volgens een verklaring van DIICOT eerder op de dag werden woensdagmorgen vier huizen doorzocht in de hoofdstad Boekarest en in het nabijgelegen Ilfov County. De broers werden daarna naar het DIICOT-gebouw in Boekarest gebracht voor verhoor, en vervolgens in hechtenis genomen, geboeid en onder gewapende bewaking.

Reacties van de broers en hun advocaat

Volgens de advocaat van de broers worden zij vastgehouden totdat de aanklagers een rechter kunnen verzoeken om hen langer vast te houden, onder huisarrest te plaatsen, of vrij te laten. Toen Andrew Tate door de BBC werd gevraagd wat hij te zeggen had over de nieuwe beschuldigingen, riep hij over zijn schouder dat de aanklagers "wanhopig" waren. Hij zei: "Wacht maar af. Ze zeggen dat ik de moeder van mijn kinderen heb verleid. We hebben hen misleid om kinderen te krijgen. Vraag ze deze keer wat het bewijs is." Hij beschreef het dossier als "nog zieliger dan het eerste".

Eerder op de dag werden de broers bij hun aankomst in het DIICOT-gebouw opgewacht door een kleine menigte van journalisten en aanhangers. Toen Andrew Tate het gebouw binnenging, begroette hij een lokale blogger die hem vroeg waarom hij terug was bij DIICOT. Grijnzend antwoordde Tate dat hij het "niet wist", voordat hij door de sluitende deur riep dat hij zich in zijn "favoriete plek" bevond.

Zware zakken

Twee politieagenten, beide met bivakmutsen op, werden gezien terwijl ze zware zakken het gebouw in droegen, vermoedelijk met items die tijdens een doorzoeking van de woning van de broers en andere eigendommen in beslag waren genomen. Hun advocaat, Eugen Vidineac, verklaarde dat de laatste beschuldigingen nog niet duidelijk waren, omdat hij het dossier nog niet had ingezien. Hij wist nog niet "waar we mee te maken hebben".

De officieren van DIICOT hebben 24 uur om de broers te ondervragen. Daarna moeten ze, als ze de broers in hechtenis willen houden, hen voor een rechter brengen. De advocaat zei dat hij niet verwachtte dat de broers zouden worden vastgehouden, omdat hun bewegingsvrijheid al beperkt is terwijl ze wachten op hun proces voor andere aanklachten, waaronder het vormen van een georganiseerde misdaadgroep en mensenhandel.

De Matrix bestaat echt

In een schijnbare reactie op de inval plaatste Andrew Tate op X (voorheen Twitter): "De Matrix bestaat echt. En ze hebben een beproefd draaiboek. Laster is hun belangrijkste instrument en het proces is de straf. Maar helaas voor hen wint Good uiteindelijk altijd." Andrew Tate, die zichzelf omschrijft als een vrouwenhater, werd eerder verbannen van sociale mediaplatforms vanwege zijn vrouwonvriendelijke uitspraken. Hij heeft herhaaldelijk beweerd dat de Roemeense aanklagers geen bewijs tegen hem hebben en dat er een samenzwering is om hem het zwijgen op te leggen.

De Tate-broers, voormalige kickboksers met zowel de Britse als de Amerikaanse nationaliteit, worden ervan beschuldigd vrouwen te hebben uitgebuit via een volwassen contentbedrijf, dat volgens de aanklagers als een criminele groep opereerde. Twee vrouwelijke Roemeense medeplichtigen werden ook genoemd in een aanklacht die in juni vorig jaar werd gepubliceerd, en zeven vermeende slachtoffers werden geïdentificeerd. De internet persoonlijkheden worden ook gezocht in het Verenigd Koninkrijk in verband met afzonderlijke en niet-gerelateerde seksuele misdrijven die daar zouden zijn gepleegd.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws