Jake Paul slaat terug: 'online relschopper en bokser' Nieuws
Nieuws

Jake Paul slaat terug: 'online relschopper en bokser'

Jake Paul slaat terug: 'online relschopper en bokser'

LAS VEGAS – Jake Paul weet dat veel van de miljoenen Netflix-kijkers die op 15 november naar zijn bokswedstrijd afstemmen, zullen hopen dat Mike Tyson wint. Maar of hij nu wint of verliest, Paul kan rekenen op een uitbetaling van maar liefst 40 miljoen dollar.

Sinds hij in 2020 zijn volledige focus op boksen legde, heeft Jake Paul (27) al flink wat rake klappen geïncasseerd. Eerst vocht hij tegen andere YouTubers, daarna tegen professionele atleten, MMA-vechters en uiteindelijk echte boksers. "85 procent van de klappen voel je niet echt," zegt Jake, terwijl hij een omelet eet aan de rand van zijn zwembad in Puerto Rico. "Maar die andere 15 procent, daar word je wel even duizelig van."

Paul en zijn leven in Puerto Rico

Sinds eind 2020 woont Jake op Puerto Rico, samen met zijn oudere broer Logan Paul (29), ook een bekende YouTuber en inmiddels WWE-worstelaar. Hoewel velen denken dat de verhuizing bedoeld is om belastingvoordelen te halen uit de wetten van het eiland, benadrukt Jake dat hij hier is voor de schoonheid van het eiland. “Dit is het mooiste plekje ter wereld, en ik zou nergens willen wonen waar ik niet echt van hou," zegt hij. Puerto Rico heeft ook iets gemeen met Jake: een liefde voor boksen.

In 2023 kocht Jake een huis in Dorado, wat volgens een lokale bewoner het "Beverly Hills van Puerto Rico" is. Het huis, dat hij trots de "Taj MaPaul" noemt, deelde hij met zijn miljoenen YouTube-volgers in een video getiteld "Mijn nieuwe $16,000,000 huis." Het is een modern meesterwerk, met enorme sculpturen bij het zwembad en een ijsbad dat groot genoeg is voor een jacuzzi.

Jake Paul en de klappen die hij incasseert

Jake beschrijft hoe het voelt om een stevige klap te krijgen. “Die harde stoten maken je een beetje wazig,” zegt hij. “Je zicht wordt vaag, en je wordt op een vreemde manier moe. Het is alsof je lichaam zuurstof naar je hersenen stuurt en je slaperig wordt. Het doet pijn, maar dat is eigenlijk het laatste waar je aan denkt. Je eerste gedachte is: ‘Oh shit, dat was niet goed. Nog zo eentje en ik ga misschien wankelen.’”

Maar hoe zal dat zijn als de klap komt van Mike Tyson, de bokser met de dodelijkste uppercut in de geschiedenis van de sport? Tyson, die ooit zei: "Iedereen heeft een plan totdat ze in het gezicht geslagen worden," zal op 15 november tegenover Jake Paul staan in een wedstrijd die wordt uitgezonden vanuit het AT&T Stadium, het thuisstadion van de Dallas Cowboys.

De opkomst van Jake Paul tegen legende Mike Tyson

Tyson, die nu 30 jaar ouder is dan Jake en door velen als underdog wordt gezien, is toch een geduchte tegenstander. Jake is zich ervan bewust dat veel kijkers zullen afstemmen om hem te zien verliezen, maar hij is vol vertrouwen. Dit gevecht, dat wordt uitgezonden via Netflix, is een van de grootste live-sportevenementen van de streamingdienst tot nu toe. Netflix verwacht dat het kijkcijfers kan halen die in de buurt komen van de Super Bowl, en Jake zelf voorspelt zo’n 25 miljoen kijkers.

Hoewel de uitkomst van het gevecht nog onduidelijk is, staat vast dat Jake Paul het financieel sowieso goed zal doen. Hij liet tijdens een persconferentie namelijk weten dat hij $40 miljoen krijgt voor dit gevecht, ongeacht de uitslag. Mike Tyson zou volgens geruchten ongeveer de helft daarvan krijgen.

De rivaliteit en wat er op het spel staat

Hoewel Tyson in de ogen van velen een levende legende is, wordt het gevecht door Jake's manager, Nakisa Bidarian, als vrij gelijkwaardig beschouwd. "Op dit punt in hun carrières is het best een eerlijke strijd," zegt Bidarian. Maar wat als Jake Tyson knockout slaat? Dan kunnen we rekenen op nog veel meer kansen voor Jake in de bokswereld.

Jake Paul kijkt alvast verder dan dit gevecht. Hij droomt ervan om wereldkampioen te worden, net als zijn vriendin, de Nederlandse schaatsster Jutta Leerdam (25), die op de Olympische Spelen van 2026 goud wil winnen. "Binnen twee jaar winnen Jutta en ik beiden goud," zegt Jake vol vertrouwen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws