K-1 drama: Vechtcircus in Sarajevo, kickboksevent complete ramp? Nieuws
Nieuws

K-1 drama: Vechtcircus in Sarajevo, kickboksevent complete ramp?

K-1 drama: Vechtcircus in Sarajevo, kickboksevent complete ramp?

K-1 de legendarische kickboksorganisatie hield gisteravond in Sarajevo haar tweede event in Europa in haar comeback serie na jaren afwezigheid. Met een aantal gevechten en een heus zwaargewicht toernooi was het een rommelig zooitje volgens insiders en haalt het niet het niveau van Glory en andere concurrenten.

Voor wie gisteren het K-1 event heeft gemist zet Vechtsport Info een aantal opvallende zaken op een rijtje voor je. Gezegd moet worden dat er een aantal verrassingen waren maar ook controverses, die het K-1 event een sappige storyline geven en waar het Grand Prix toernooi uiteindelijk werd gewonnen door reservevechter Miloš Cvjetićanin.

Samenvatting over de K-1 Sarajevo incidenten

  • Tomáš Hron werd uit de ring gegooid en verloor op controversiële wijze
  • Claudio Istrate loopt pissed off de ring uit in zijn gevecht met Nidal Bchiri
  • Nidal Bchiri werd bestolen van de winst tegen Kadir Yildirim
  • Yildirim valt uit voor GP finale waardoor Bchiri tegen reservevechter Cvjetićanin komt te staan

Incidenten en controverses overschaduwen event in Sarajevo

Tomáš Hron die bij de Nederlandse kickboksfans bekend is door zijn verbintenis aan The Colosseum Gym in Utrecht werd door Kadir Yildirim over de touwen van de ring geduwd en de ring uit gegooid. Vervolgens herpakte Hron zich maar verloor op controversiële wijze.

Vervolgens liep Claudio Istrate boos de ring uit toen bleek dat hij tegen de Nederlands-Marokkaanse Nidal Bchiri een extra ronde moest vechten. Istrate pikte dit niet pakte zijn boeltje en vertrok. Bchiri die doorging naar de tweede ronde van het toernooi had duidelijk de overhand op de Turk Kadir Yildirim, maar kreeg een discutabel verlies voor zijn kiezen. Waardoor Bchiri aanvankelijk uit het toernooi werd gedreven.

Reservevechter Miloš Cvjetićanin wint toernooi na controversiële gevechten

Dat was nog niet alles Miloš Cvjetićanin (reserve vechter) verraste vriend en vijand door de geblesseerde (been) Miroslav Vujović te vervangen tegen Danilo Tošić in de K-1 finale. Maar Tošić gaf ook op door een blessure waardoor Bchiri alsnog in de finale terecht kwam. Deze was echter zo aangeslagen dat deze in ronde twee op moest geven omdat zijn been het begaf onder de lowkicks van Cvjetićanin.

Al deze incidenten doen de experts twijfelen aan de serieusheid van K-1 en haar claim weer terug te zijn. "Het was een compleet circus. K-1 heeft veel werk aan de winkel wil deze het niveau van Glory of zelfs Enfusion halen", zegt een expert.

"K-1 die in de jaren 80 en 90 grote successen had met namen als Peter Aerts, Ernesto Hoost en Badr Hari zal terug moeten naar de tekentafel om op haar oude niveau of zelfs daarboven terug te komen." Dat K-1 een paar schoonheid foutjes heeft zegt nog niet dat de organisatie in Europa geen kans maakt. Op 7 juli staat het volgende grote event op de rol in Japan met een aantl NEderlandse topkickboksers in het K-1 World MAX -70 kg Tournament.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws