'Ketchup!' Senegalese Vechtmachine gaat tegenstander slopen Nieuws
Nieuws

'Ketchup!' Senegalese Vechtmachine gaat tegenstander slopen

'Ketchup!' Senegalese Vechtmachine gaat tegenstander slopen

Vechtmachine Oumar Kane, beter bekend als "Reug Reug", komt dit weekend al eerder in actie dan verwacht! Voorafgaand aan zijn titelgevecht in september, zal de Senegalese ster aantreden in een kickbokswedstrijd tijdens ONE Fight Night 23: Ok vs. Rasulov op Prime Video, aanstaande vrijdag 5 juli.

In de ring staat landgenoot Mamadou "Boucher Ketchup" Kamara hem op te wachten. Beiden vechten een heavyweight kickbokspartij in het legendarische Lumpinee Boxing Stadium in Bangkok, Thailand.

Vliegende start voor "Reug Reug" met kickbokspartij

Kane staat eigenlijk pas op vrijdag 8 november gepland voor een gevecht om de ONE Heavyweight MMA World Championship tegen drievoudig kampioen Anatoly "Sladkiy" Malykhin. Dit titelgevecht zal plaatsvinden tijdens ONE 169: Atlanta in de State Farm Arena in Atlanta, Georgia.

De 32-jarige vechter is op dit moment ongeslagen in zijn laatste drie gevechten en heeft in totaal 5 van zijn 6 ONE Championship wedstrijden gewonnen. Hiermee heeft hij het recht verdiend op een kans op de titel in zijn gewichtklasse. Tijdens zijn laatste optreden op ONE Fight Night 13 in augustus vorig jaar, schokte "Reug Reug" de wereld door BJJ-legende Marcus "Buchecha" Almeida te verslaan en diens ongeslagen reeks van vier overwinningen te breken.

"Boucher Ketchup" vs. "Reug Reug": online rivaliteit wordt beslecht in de ring

Gedurende zijn carrière bij ONE heeft hij zijn onmiskenbare kracht en fenomenale grondgame getoond, die hij ontwikkelde door jarenlange ervaring in Senegalese worstelen - een vechtsport die zowel werp- als traptechnieken gebruikt. Voor het eerst op het wereldtoneel zal hij het opnemen tegen een landgenoot met dezelfde achtergrond: Kamara.

Net als Kane is "Boucher Ketchup" een ervaren rot in het Senegalese worstelen en is hij in Senegal zeer populair geworden dankzij zijn combinatie van vechttechnieken en uitgesproken persoonlijkheid. In de afgelopen jaren heeft hij "Reug Reug" online flink te grazen genomen. Nu krijgt hij de kans om zijn woorden kracht bij te zetten in de ring.

Wat staat er op het spel voor "Reug Reug" en "Boucher Ketchup"?

Beide vechters zullen op gelijke voet staan, aangezien ze volgens de kickboksregels zullen vechten. Hoewel hun grondwerk onbetwistbaar sterk is, bezitten ze ook allebei een krachtige stoot, wat deze partij extra interessant maakt.

Een overwinning voor "Reug Reug" zou niet alleen een einde maken aan hun online vete, maar hem ook een boost van vertrouwen geven in de aanloop naar zijn gevecht met Malykhin. Als Kamara daarentegen voor een grote verrassing zorgt, kan zijn populariteit in de wereldwijde vechtsportwereld ongekende hoogten bereiken.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws