Levensgevaarlijke aanval op zoon bekende kickbokscoach Verheije: 'Laffe daad' Nieuws
Nieuws

Levensgevaarlijke aanval op zoon bekende kickbokscoach Verheije: 'Laffe daad'

Levensgevaarlijke aanval op zoon bekende kickbokscoach Verheije: 'Laffe daad'

Luc Verheije, oud-kickbokser en coach van Enfusion-kampioen Thian de Vries, beleeft momenteel een nachtmerrie. Zijn 18-jarige zoon, Luca, werd afgelopen vrijdagavond slachtoffer van zinloos geweld in Sluis.

Uit het niets werd Luca aangevallen en met een koevoet op zijn hoofd geslagen. Terwijl Luca weerloos op de grond lag, trapten zijn aanvallers hem ook nog tegen zijn hoofd en sloegen hem meerdere keren. Luca moest met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht.

Aanval tijdens pauze van voetbalwedstrijd

De aanval vond plaats toen Luca tijdens de rust van de voetbalwedstrijd Hongarije-Nederland even naar buiten ging, vlakbij het café waar hij de wedstrijd met vrienden aan het kijken was. Zijn vader, Luc Verheije, is woedend en begrijpt niet wat zijn zoon is overkomen.

"Hij kende die mannen niet, had ze nog nooit gesproken", vertelt hij. "Luca is van achteren aangevallen met een koevoet. Op de camerabeelden zie je hoe hij op de grond ligt. Ze komen terug, schoppen hem met de onderkant van een schoen tegen zijn hoofd en geven hem nog een paar klappen."

Luca Verheije reageert woedend: 'Tuig van de richel'

Luca lag gevaarlijk dicht bij het water tijdens de aanval. "Als hij erin was gevallen, was het voorbij geweest," zegt Verheije. De vriendin van Luca belde die avond zijn moeder om het schokkende nieuws te vertellen. Luc Verheije, die al in bed lag, sprong direct in de auto en reed naar Sluis. Toen hij aankwam, lag zijn zoon in de ambulance.

Levensgevaarlijke aanval op zoon bekende kickbokscoach Verheije: 'Laffe daad'
Luc Verheije (L)

"Ik hoorde dat een van de verdachten achterin de politieauto zat. Ik heb nog even een hartig woordje met hem gewisseld. De politie wilde me eerst aanhouden, maar ik mocht gelukkig snel naar mijn zoon in het ziekenhuis."

Verdachten opgepakt, politie onderzoekt de zaak

De politie handelde snel en arresteerde de eerste verdachte, een man van 26 jaar. De tweede verdachte werd meteen gezocht. "Ik heb niets dan lof voor de politie, ze hebben top werk geleverd," aldus Verheije.

"Ze hebben direct zeven rechercheurs op de zaak gezet, buurtonderzoek gedaan en heel Sluis uitgekamd." De eerste verdachte verzette zich bij zijn arrestatie en probeerde te vluchten. De tweede verdachte, eveneens 26 jaar, werd zondag alsnog gearresteerd, nadat hij zich had verstopt.

Jarenlange overlast in Sluis

Over de identiteit van de twee mannen doet de politie geen uitspraken, maar volgens Luc Verheije gaat het om twee Polen die al langere tijd voor overlast zorgden in Sluis. "Ik denk dat ze zwaar onder invloed van drugs waren," vertelt hij. "Het huis waar ze woonden is helemaal leeggehaald. Je ziet niet eens meer dat daar iemand heeft gewoond."

In het ziekenhuis werd Luca behandeld voor zijn verwondingen. Hij had ernstige verwondingen aan zijn gezicht, moest gehecht worden boven zijn linkeroog en aan een diepe wond op zijn achterhoofd. Hoe gaat het nu met hem? "Mentaal heeft hij het zwaar," zegt zijn vader. "Slachtofferhulp is ingeschakeld en hij krijgt begeleiding. Wat er is gebeurd, kan echt niet. Ik ben woest. Het is tuig van de richel, het laagste van het laagste."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws