Vuil boksen! Jake Paul Rivaal Mike Perry start eigen vechtsportbond Nieuws
Nieuws

Vuil boksen! Jake Paul Rivaal Mike Perry start eigen vechtsportbond

Vuil boksen! Jake Paul Rivaal Mike Perry start eigen vechtsportbond

Mike Perry de Voormalig UFC-vechter heeft tijdens de aanloop naar zijn gevecht later vandaag tegen Jake Paul een opvallende aankondiging gedaan. De controversiële vechter lanceert zijn eigen vechtsportorganisatie, de Dirty Boxing Championship.Een mix van kickboksen, boksen en MMA-vechten.

De Dirty Boxing Championship is een nieuwe vechtsport die een mix is van Kickboksen, MMA en traditioneel boksen. Volgens de officiële website van de organisatie wordt er gebruik gemaakt van uiterst kleine vijf-ounce handschoenen en een 5 vierkante meter grote ring.

Unieke combinatie van Kickboksen, MMA en boksen

Een opvallend kenmerk van de nieuwe vechtsport is de "ground and pound"-regel, waarbij het toegestaan is om een neergelegde tegenstander te blijven slaan. Het gebruik van grappling, trappen en submissions is echter niet toegestaan.

Perry benadrukt dat de Dirty Boxing Championship zich richt op talentontwikkeling en eerlijke betalingen voor de vechters. Daarnaast staat het organiseren van spannende en spectaculaire gevechten centraal. De term Dirty Boxing laat zich vertalen naar gemeen of vuil boksen.

Focus op talent en spectaculaire gevechten

"Ik en mijn team werken hier al geruime tijd aan", aldus Perry. "We hebben er subtiel naar gehint en nu zijn we klaar om de aankondiging te doen. We staan op het punt om goedgekeurd te worden door commissies en we zijn klaar om vechters te contracteren en een evenement te organiseren."

Volgens TMZ zou ook Jake Paul, Perry's tegenstander van zaterdag, mogelijk deel uit kunnen maken van de nieuwe vechtsportorganisatie.

Voordat Perry zich volledig kan richten op zijn nieuwe organisatie, staat eerst het gevecht tegen Paul op het programma. Perry met een uitgebreide achtergrond in MMA en bare-knuckle boksen heeft slechts één professioneel boksgevecht op zijn naam staan.

Oorspronkelijk zou Paul het opnemen tegen Mike Tyson, maar vanwege medische problemen moest de legendarische bokser het gevecht uitstellen. Perry nam de uitdaging aan en vervangt Tyson als tegenstander.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws