Nieuws

Mike Tyson zwaar in de problemen na bizarre uitdaging?

‘Iron’ Mike Tyson maakt volgende maand zijn spectaculaire comeback in de ring tegen YouTuber-turned-boxer Jake Paul, maar het lijkt erop dat meerdere grote namen nu achter een gevecht met de bokslegende aanzitten.

Butterbean, echte naam Eric Esch, heeft publiekelijk Mike Tyson uitgedaagd voor een gevecht en beweert zelfs dat hij de voormalige zwaargewicht kampioen zou knock-out slaan. Een fantasie video die verdomd echt lijkt laat een andere uitkomst zien.

Butterbean daagt Tyson uit en claimt knock-out

De 58-jarige Esch is wanhopig op zoek naar nog één laatste gevecht in de boksring en ziet zichzelf als de perfecte tegenstander voor Tyson. Dit komt op een moment dat ‘Iron Mike’ zich klaarmaakt voor zijn confrontatie met Jake Paul op 15 november in de AT&T Arena in Arlington, Texas.

Tyson’s lange afwezigheid in de ring

Tyson, die 58 jaar zal zijn wanneer hij de jonge Amerikaan tegenover zich heeft, heeft geen professioneel gevecht meer gevochten sinds 2005, toen hij verloor van Kevin McBride. Vier jaar geleden stond hij voor het laatst in de ring tijdens een demonstratiewedstrijd tegen Roy Jones Jr. Jake Paul, daarentegen, is nog volop actief in de sport en sloeg afgelopen juli voormalig UFC-weltergewicht vechter Mike Perry knock-out.

Butterbean’s drastische transformatie en motivatie

Sinds 2022 heeft Esch meer dan 90 kilo verloren en weegt nu 132 kilo. Na deze enorme transformatie hoopt de Amerikaan nog steeds op een gevecht met Tyson. In een interview met AL.com zei de 58-jarige: “Hij is een pestkop. Zijn kin is daar voor het grijpen. Ik zou Mike Tyson knock-out slaan.”

Hij voegde eraan toe: “Ik zag Mike ongeveer drie weken geleden en hij zag eruit alsof hij zwanger was. Ik zou hem knock-out slaan. Hij heeft geen kin. Het probleem met degenen die van Tyson hebben verloren, is dat ze hem niet uitdaagden.”

Bezorgdheid over Tyson's gezondheid

Butterbean's opmerkingen hebben de zorgen over Tyson's gezondheid alleen maar vergroot, vooral nu hij op het punt staat om het tegen Jake Paul op te nemen. Oorspronkelijk zouden Tyson en Paul elkaar al in juli treffen, maar Tyson moest zich terugtrekken vanwege een opvlamming van een maagzweer.

Butterbean wil ook Jake Paul uitdagen

Esch is ook openlijk op zoek naar een gevecht met Jake Paul. Hij heeft de jonge bokser meerdere keren online uitgedaagd, in de hoop de ring met hem te delen. Eerder dit jaar bood Butterbean via sociale media een gevecht aan met een inzet van £1,5 miljoen. “Hey Jake Paul, zou je tegen mij vechten voor $2 miljoen? Winner takes all,” zei hij.

In augustus, na geen reactie te hebben ontvangen van Paul, plaatste Butterbean opnieuw een video op sociale media waarin hij zijn £1,5 miljoen-uitdaging herhaalde. In de video was te zien hoe hij op een zware bokszak sloeg en vervolgens tegen de camera zei: “Jake Paul, waar wacht je op? Gaan we dit doen of niet?”

Butterbean noemt Paul-Tyson gevecht een "oplichterij"

In augustus noemde Esch de aankomende strijd tussen Paul en Tyson een "scam" tijdens een felle tirade op de Georgia Pop and Horror Con. Tijdens een Q&A-sessie beweerde hij: “Hij en Tyson gaan nooit vechten. Het is vanaf het begin een oplichterij geweest om Jake’s naam te promoten – en dat is gelukt!

“Deze jongen, iedereen praat over hem. Maar hij gaat nooit tegen Tyson vechten. Ze waren nooit van plan om tegen elkaar te vechten, omdat een promotor nooit zou toestaan dat iemand anders tussendoor zou vechten voor zo'n groot gevecht. Nooit – niet voor zo’n groot gevecht. Het is vanaf het begin een scam geweest.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws