Mike Tyson's gezondheid gevaar voor Jake Paul gevecht: 'Onzekerheid alom' Nieuws
Nieuws

Mike Tyson's gezondheid gevaar voor Jake Paul gevecht: 'Onzekerheid alom'

Mike Tyson's gezondheid gevaar voor Jake Paul gevecht: 'Onzekerheid alom'

De hele wereld kijkt uit naar de bokswedstrijd tussen Mike Tyson en Jake Paul, gepland voor 15 november in het AT&T Stadium in Texas. Maar er is nog steeds een grote vraag: gaat dit gevecht wel echt plaatsvinden?

Eerder werd het gevecht al uitgesteld en nu hangen er weer donkere wolken boven de ring. Wat houdt de boel nu nog tegen? En wat maakt dat fans toch nog hoop mogen hebben? Laten we de zaken even op een rij zetten.

Waarom het gevecht waarschijnlijk wél doorgaat

Tyson mag dan inmiddels 58 zijn, maar sinds hij in juli zijn training weer oppakte, is hij goed bezig. Na een medische pauze van zes weken heeft hij verschillende video's gedeeld waarin hij traint. Hoewel hij misschien niet meer zo snel is als vroeger, ziet hij er fit en sterk uit. De kracht die hem ooit de titel van de Baddest Man on the Planet gaf, lijkt nog niet verdwenen.

Bovendien, het zou zonde zijn om nu op te geven. Tyson en Paul hebben al flink wat aandacht getrokken, niet alleen voor hun gevecht, maar ook voor allerlei producten die ze promoten. Het annuleren van het gevecht zou niet alleen een financiële klap betekenen, maar zou ook een smet op hun reputaties kunnen werpen. Niemand wil dat zijn nalatenschap eindigt met een no-show.

Het cannabisverhaal

Dan is er nog het cannabisverhaal. Tyson, die openlijk praat over zijn gebruik van cannabis, hoeft zich voorlopig nergens zorgen over te maken. Er zijn geen pre-fight drugstests buiten competitie, dus hij kan gewoon blijven blowen. Er wordt wel getest op de dag van het gevecht, maar de resultaten daarvan zijn pas later bekend. Zelfs als iemand positief test, wordt het gevecht niet gecanceld, al kan een positieve test de uitslag veranderen in "No Decision".

En dan Jake Paul, de 27-jarige internetster-turned-bokser. De kans dat hij op korte termijn geblesseerd raakt, is klein. Jong, fit, en vastberaden – dat lijkt geen probleem te worden.

Waarom het gevecht misschien niet doorgaat

Maar het grootste vraagteken blijft Mike Tyson's gezondheid. In mei had hij een medisch noodgeval, dat door zijn team werd toegeschreven aan een "maagzweer". Dit leidde tot het uitstel van het gevecht en was een harde herinnering dat Tyson geen jonge knaap meer is.

Mike Tyson's gezondheid gevaar voor Jake Paul gevecht: 'Onzekerheid alom'
Jake Paul vs Mike Tyson

Dr. Lawrence Kosinski, een gastro-enteroloog uit Chicago, denkt dat er misschien meer aan de hand is. Tyson zou regelmatig NSAID’s kunnen gebruiken (ontstekingsremmers zoals ibuprofen) om de pijn van zware trainingen te verlichten. Maar dat soort medicijnen kan maagklachten verergeren, vooral bij oudere sporters.

Gezondheid onzeker

Tyson’s gezondheid wordt scherp in de gaten gehouden door de autoriteiten in Texas, maar het risico blijft bestaan. In augustus 2022 werd hij zelfs in een rolstoel gezien op de luchthaven van Miami, terwijl hij een wandelstok gebruikte vanwege rugklachten. Dat was weer een herinnering dat zijn lichaam niet meer zo betrouwbaar is als vroeger.

Daarnaast heeft Tyson zelf gezegd dat hij het geld niet per se nodig heeft. Dat betekent dat er weinig is wat hem tegenhoudt om op het laatste moment te beslissen dat hij het toch niet meer wil. Wat dan?

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws