Nieuws

Nederlands kickboksen bestaat niet: Waarheid onthult

Kickboksen is inmiddels in Nederland een echte volkssport geworden. Pioniers als Thom Harinck haalde sport naar ons land. Maar de echte Nederlandse kickboks-stijl bestaat helemaal niet zegt een bekende coach.

Nederlands kickboksen staat wereldwijd bekend als een van de toonaangevende vechtsporten. Maar wat velen niet weten is dat deze sport eigenlijk niet van Nederlandse oorsprong is. Ondanks de naam "Nederlands kickboksen" komt de sport oorspronkelijk uit Japan. En het heeft een fascinerende reis afgelegd voordat het zijn eigen unieke vorm aannam in Nederland.

Hoe een karatewedstrijd in Japan alles veranderde

Het verhaal begint in Japan, waar een groep Nederlandse trainers en vechters deelnam aan een karatewedstrijd", zo legt de Nederlandse toptrainer en zelf voormalig kickbokser Henri Hooft uit. Hooft die naast vechtlegende Tyrone Spong veel bekende UFC vechters traint legt uit waarom.

"Tijdens hun bezoek aan een Japanse sportschool, zagen ze een atleet die zich voorbereidde op een gevecht in Thailand. Deze atleet trainde intensief met stoten en trappen, en dit trok de aandacht van de Nederlandse bezoekers", zegt Hooft. Deze ervaring zou uiteindelijk de geboorte van het Nederlands kickboksen inluiden.

De evolutie van karate naar kickboksen

De Nederlandse vechters besloten het idee mee terug te nemen naar Nederland. Ze huurden een ruimte waar ze regelmatig konden trainen en begonnen hun eigen versie van de sport te ontwikkelen. Wat begon als karate veranderde geleidelijk.

Ze voegden handschoenen toe en begonnen elkaar ook in het gezicht te slaan, iets wat nieuw was in hun vechtstijl. Zo ontstond het unieke kickboksen dat we nu kennen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws