NL topvechter De Ridder verlaat ONE Championship: 'Zoveelste die vertrekt' Nieuws
Nieuws

NL topvechter De Ridder verlaat ONE Championship: 'Zoveelste die vertrekt'

NL topvechter De Ridder verlaat ONE Championship: 'Zoveelste die vertrekt'

Reinier de Ridder is niet langer verbonden aan ONE Championship. De Nederlandse vechter heeft besloten over te stappen naar UAE Warriors waar hij op 27 juli zijn debuut maakt. De Ridder is niet de eerste Nederlandse topvechter die ONE verlaat nadat Pieter Buist vertrok en afscheid nam van ONE omdat hij niet genoeg gevechten kreeg. Anderen zoals Glory Champion Tarik Khbabez en de onlangs getekende Glory Tayfun Ozcan vertrokken ook.

De Ridder zal op het evenement in Abu Dhabi tegenover Magomedmurad Khasaev staan in een licht zwaargewicht gevecht. Dit is de eerste keer dat De Ridder (16-2) uitkomt voor UAE Warriors.

ONE Championship successen

Tussen 2019 en 2022 wist De Ridder zich te profileren in Azië. Hij won zeven ONE gevechten op rij en veroverde zowel de middengewicht- als de licht zwaargewicht-titel. In zijn laatste twee gevechten verloor hij beide titels echter aan Anatoly Malykhin.

De bijnaam van De Ridder is "The Dutch Knight" en hij staat bekend om zijn sterke submission skills. Hij behaalde onder andere overwinningen via submission op vechters als Aung La N Sang, Vitaly Bigdash en Kiamrian Abbasov.

Tegenstander met knock-out power

Zijn tegenstander Khasaev (6-1) behaalde al zijn MMA-overwinningen via knock-out, waaronder zijn ONE debuut tegen Arash Mardani in 2023. Zijn enige nederlaag leed hij in augustus vorig jaar via submission tegen voormalig ONE titeluitdager Agilan Thani.

NL topvechter De Ridder verlaat ONE Championship: 'Zoveelste die vertrekt'
Renier de Ridder in actie (R)

UAE Warriors 51 is live te volgen op UFC Fight Pass. Op hetzelfde evenement verdedigt Amru Magomedov zijn lichtgewicht titel tegen Ali Kabdulla. Magomedov is een teamgenoot van UFC lichtgewicht kampioen Islam Makhachev en UFC Hall of Famer Khabib Nurmagomedov.

Op 28 juli vindt UAE Warriors 52: Arabia 14 plaats, eveneens in Abu Dhabi. De headliner van dit evenement is het gevecht tussen Kevin Oumar en Mohamed Juma.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws