Oekraïense vechtreus pakt UFC-contract: knock-out uit het niets Nieuws
Nieuws

Oekraïense vechtreus pakt UFC-contract: knock-out uit het niets

Oekraïense vechtreus pakt UFC-contract: knock-out uit het niets

Danylo Voievodkin heeft tijdens Week 7 van Dana White's Contender Series flink huisgehouden. De Oekraïense vechter, 1,91 meter lang en 119 kilo zwaar, kwam als absolute underdog binnen—sommige goksites gaven hem een kans van slechts 8-tegen-1. Maar dat weerhield hem er niet van om de zwaar favoriet Bailey Schoenfelder al in de eerste ronde met een rear-naked choke op de knieën te krijgen.

Het gevecht duurde niet eens twee minuten; na 73 seconden was het al voorbij. Voievodkin was een van de vijf vechters die deze week een UFC-contract in de wacht sleepte.

Schoenfelder moet al snel opgeven

Bailey Schoenfelder, ooit een veelbelovende linebacker aan de Universiteit van Minnesota, ging met hoge verwachtingen de kooi in. Hij had een perfect record van 5-0 en was er duidelijk op gebrand om zijn ongeslagen status te behouden. Maar dat liep even anders. Voordat hij goed en wel kon beginnen, zat hij al in de problemen.

Slechts 73 seconden in de eerste ronde was hij gedwongen af te kloppen nadat Voievodkin hem in een dodelijke choke had gewurgd. En zo moest Schoenfelder, voor het eerst in zijn carrière, een nederlaag incasseren.

Voievodkin zet de toon vanaf de eerste seconde

Het gevecht begon direct explosief. Voievodkin stormde naar voren en dwong Schoenfelder achteruit. Met een ferme linkerhoek sloeg hij zijn tegenstander helemaal van zijn stuk. Schoenfelder was zo van de kaart dat hij geen verweer meer kon bieden tegen de volgende aanval.

Voievodkin sprong op zijn rug en voordat iemand het doorhad, had hij de choke al vast. Tap, tap, tap—einde gevecht. Voievodkin blijft ongeslagen en heeft nu een indrukwekkend record van 7-0.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws