Olympisch bokskampioen Khelif daagt Elon Musk voor de rechter Nieuws
Nieuws

Olympisch bokskampioen Khelif daagt Elon Musk voor de rechter

Olympisch bokskampioen Khelif daagt Elon Musk voor de rechter

Imane Khelif, de Olympisch bokskampioen die recent goud behaalde in Parijs, overweegt juridische stappen tegen Elon Musk en JK Rowling wegens cyberpesten. Khelif, die te maken kreeg met internationale kritiek en misverstanden over haar geslacht, is van plan om deze bekende figuren te noemen in haar klacht.

Dit nieuws werd vandaag bekendgemaakt door Variety en heeft voor veel ophef gezorgd.

Waarom Musk en Rowling worden genoemd

De controverse begon na Khelif's gevecht met Angela Carini, waarna JK Rowling op sociale media Khelif verkeerd geslachtelijk aanduidde. Rowling stelde dat degenen die bezwaar maakten tegen "een man die een vrouw slaat in de naam van sport" dit deden omdat zij dachten dat Khelif 'trans' was, wat volgens haar een misvatting was. Deze opmerkingen maakten deel uit van een bredere online aanval op Khelif.

Naast Rowling zou ook Elon Musk in de klacht worden genoemd, hoewel de details over zijn betrokkenheid niet volledig zijn verduidelijkt. Khelif's advocaat voegde eraan toe dat zelfs Donald Trump mogelijk wordt onderzocht als onderdeel van de vervolging, afhankelijk van zijn betrokkenheid via sociale media.

Khelif's terugkeer en reactie op critici

Bij haar terugkeer naar Algerije werd Khelif hartelijk verwelkomd door haar landgenoten, die zich achter haar schaarden ondanks de internationale controverse. Tijdens een persconferentie na haar gevecht benadrukte Khelif haar identiteit en vastberadenheid.

"Ik ben een vrouw zoals elke andere vrouw," verklaarde ze. "Ik ben geboren als vrouw en heb als vrouw geleefd, maar er zijn vijanden van succes die mijn succes niet kunnen verdragen. Dat geeft mijn overwinning een speciale smaak."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws