'Oprotten!' Vechtbaas trapt foutenmaker genadeloos op straat Nieuws
Nieuws

'Oprotten!' Vechtbaas trapt foutenmaker genadeloos op straat

'Oprotten!' Vechtbaas trapt foutenmaker genadeloos op straat

UFC 307 heeft voor behoorlijk wat ophef gezorgd, vooral na het gevecht tussen Cesar Almeida en Ihor Potieria. Almeida won de wedstrijd, maar niet zonder controverse. Hij werd meerdere keren beschuldigd van het uitdelen van oogstoten, iets wat tijdens het gevecht niet werd bestraft door de scheidsrechter, Dave Seljestad. Potieria, die al een paar nederlagen op zijn naam had staan, verloor opnieuw, maar deze keer onder omstandigheden die veel UFC-fans boos maakten.

De herhaaldelijke oogstoten van Almeida bleven onbestraft, wat de woede van UFC-president Dana White aanwakkerde. Volgens berichten zou White snel hebben ingegrepen en Seljestad van zijn taken voor de rest van de avond hebben ontheven. Dit was niet de eerste keer dat White zulke maatregelen nam. Eerder gebeurde hetzelfde tijdens UFC 305, toen een scheidsrechter ook van zijn positie werd gehaald.

Dana White zet scheidsrechter Dave Seljestad op non-actief

Dave Seljestad, een ervaren scheidsrechter met meer dan 60 professionele MMA-wedstrijden op zijn naam, stond onder vuur na de wedstrijd tussen Almeida en Potieria. Hoewel de oogstoten duidelijk zichtbaar waren, liet Seljestad de wedstrijd doorgaan zonder enige waarschuwing of puntvermindering voor Almeida. Dit leidde tot hevige reacties van fans en media. UFC-journalist Kevin Iole meldde dat Dana White snel handelde en de scheidsrechter uit het UFC 307-evenement in Salt Lake City liet verwijderen.

Dit is niet de eerste keer dat de UFC streng optreedt tegen scheidsrechters die ondermaats presteren. White heeft laten zien dat hij niet schuwt om harde beslissingen te nemen om de integriteit van de sport te waarborgen. Fans maakten echter duidelijk dat ze verwachten dat illegale moves, zoals oogstoten, strenger worden aangepakt.

Cesar Almeida verdedigt oogstoten na het gevecht

Na het gevecht reageerde Cesar Almeida op de beschuldigingen in een interview. Verrassend genoeg leek de Braziliaanse vechter weinig problemen te hebben met de manier waarop de scheidsrechter het gevecht had geleid. "Dit is normaal. Dit is MMA… De fans kunnen hier iets van vinden, maar in de kooi is het heel moeilijk," zei Almeida.

Deze opmerking viel echter niet in goede aarde bij veel fans. Velen waren verontwaardigd over het gebrek aan actie van de scheidsrechter en vonden dat Almeida harder aangepakt had moeten worden. Sommige fans riepen zelfs op om de Braziliaan te straffen of zelfs uit de UFC te verwijderen. Toch waren er ook fans die begrip toonden voor Almeida’s reactie en de schuld eerder bij de scheidsrechter legden.

Fans reageren fel op de oogstoten en Dana White’s beslissing

Naarmate de avond vorderde, uitten steeds meer UFC-fans hun frustratie over het verloop van het gevecht. Veel fans vinden dat illegale moves, zoals oogstoten en trappen in de kruisstreek, steeds vaker voorkomen zonder dat er voldoende wordt ingegrepen door scheidsrechters. Eén fan verwoordde het als volgt: "Oogstoten en trappen in de kruisstreek zijn inmiddels een vast onderdeel van MMA omdat scheidsrechters hun werk niet doen en geen punten aftrekken."

Anderen verdedigden Almeida, waarbij ze stelden dat het moeilijk is om zulke bewegingen te controleren in een intens gevecht. Een fan zei: "Hij is een goede sportman, maar dat was een verschrikkelijk slecht stukje scheidsrechterswerk. Heel onprofessioneel." De schuld werd voornamelijk bij Seljestad gelegd, en Dana White’s beslissing om hem van de avond te verwijderen werd door veel fans toegejuicht.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws