Rematch McGregor en Mayweather in Bare Knuckle boksen? Nieuws
Nieuws

Rematch McGregor en Mayweather in Bare Knuckle boksen?

Rematch McGregor en Mayweather in Bare Knuckle boksen?

In de vechtsportwereld zijn er maar weinig rivaliteiten zo legendarisch als die tussen Floyd Mayweather en Conor McGregor. Hun epische bokswedstrijd uit 2017 trok wereldwijd miljoenen kijkers.

Maar nu heeft David Feldman oprichter van Bare Knuckle Fighting Championship BKFC een nieuw idee. Waarom laten we ze niet nog eens vechten maar dan zonder bokshandschoenen?

Mayweather en McGregor’s eerste gevecht een onvergetelijke avond

Terug naar 2017 Floyd Mayweather en Conor McGregor stonden tegenover elkaar in de boksring in Las Vegas. Voor McGregor normaal gezien een MMA-vechter was het een sprong in het diepe. En hij deed het helemaal niet slecht! In de eerste rondes wist hij zelfs wat klappen uit te delen aan de ongeslagen Mayweather. Maar naarmate het gevecht vorderde, nam Mayweather het over en in de tiende ronde was het klaar: McGregor ging neer en Mayweather bleef ongeslagen.

Toch denkt Feldman dat de uitkomst anders zou zijn in een bare-knuckle gevecht, oftewel boksen zonder handschoenen. "Ik denk dat McGregor een serieuze kans maakt tegen Mayweather in BKFC," zegt hij enthousiast.

McGregor’s liefde voor bare-knuckle boksen groeit

McGregor raakte niet zomaar geïnteresseerd in bare-knuckle boksen. In april 2023 was hij aanwezig bij BKFC 41, een evenement waar Mike Perry het opnam tegen Luke Rockhold. De sfeer, het rauwe gevecht, de adrenaline – het sloeg aan bij McGregor. Binnen een paar maanden had hij contact met David Feldman en voordat iemand het wist, was McGregor mede-eigenaar van BKFC geworden.

Dit weekend vliegt hij zelfs naar Marbella, Spanje, om de BKFC-wedstrijd tussen Franco Tenaglia en Tony Soto te bekijken. Feldman kan zijn enthousiasme nauwelijks bedwingen. "Als Conor McGregor praat dan luistert iedereen," vertelt hij. "Soms zegt hij dingen die mensen niet willen horen. Als hij iets zegt krijgt hij sowieso aandacht."

Gaat Mayweather McGregor in de BKFC-ring uitdagen?

Hoewel McGregor al een grote rol speelt achter de schermen bij BKFC, zou het ultieme doel zijn om hem zelf de ring in te krijgen. En wie zou daar een betere tegenstander voor zijn dan Floyd Mayweather?

Feldman ziet het helemaal voor zich. "Laatst vroeg iemand me wat ik dacht van een nieuw gevecht tussen Manny Pacquiao en Mayweather," vertelt hij. "Maar ik zei meteen: 'Weet je wat ik liever zou zien? Mayweather tegen McGregor, maar dan in een bare-knuckle gevecht.' Het zou een compleet andere dynamiek hebben, met clinchen en stoten zonder bescherming van handschoenen."

Hoewel het gevecht nog verre van zeker is blijft het idee van een bare-knuckle rematch tussen Mayweather en McGregor iets waar veel fans van dromen. Als het ooit gebeurt zal het ongetwijfeld net zo'n spektakel worden als hun eerste ontmoeting.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws