UFC ster Khabib helpt oud rivaal Poirier uit de brand: 'Groot hart' Nieuws
Nieuws

UFC ster Khabib helpt oud rivaal Poirier uit de brand: 'Groot hart'

UFC ster Khabib helpt oud rivaal Poirier uit de brand: 'Groot hart'

Dustin Poirier zegt dat Khabib Nurmagomedov zijn UFC 302-vechtoutfit heeft gekocht voor $ 30.000. Poirier droeg een nieuwe op maat gemaakte bloemenshort tijdens zijn UFC 302-gevecht tegen Islam Makhachev in zijn laatste kans op de divisietitel.

Hoewel Poirier verloor door submission in ronde 5, probeerde hij iets positiefs uit het moment te halen door de korte broek, samen met zijn shirt, handschoenen en bandages, ter veiling aan te bieden voor The Good Fight Foundation, een liefdadigheidsinstelling georganiseerd door de inwoner van Louisiana.

Helaas kon de winnende eBay-bieder de vechtkit niet betalen nadat de veiling was voltooid. Toen stapte Nurmagomedov in. Tijdens een recent interview op The MMA Hour onthulde Poirier dat zijn voormalige vijand geïnteresseerd was in de aankoop van de korte broek. Volgens Poirier maakte Nurmagomedov de deal een paar dagen later waar.

“Hij heeft het gekocht,” vertelde Poirier aan MMA Junkie. “… $30.000.”

Hij kwam langs

Poirier zei dat de manager van Nurmagomedov, Ali Abdelaziz, contact met hem opnam om de aankoop van het gevechtspakket af te ronden, dat geld zal opleveren voor de liefdadigheidsprogramma's.

“Hij kwam langs, we hebben het verzonden, de rugzakken worden gevuld”, zei Poirier.

Poirier gaf toe dat hij aanvankelijk aarzelde om de vechtkit te verkopen, omdat zijn vechttoekomst onzeker is. De 35-jarige vechter overwoog met pensioen te gaan en dacht erover na om vast te houden aan wat zijn laatste UFC-vechttenue zou kunnen zijn. Uiteindelijk besloot ‘The Diamond’ het te verkopen om geld in te zamelen ten behoeve van zijn gemeenschap.

De afgelopen vijf jaar heeft de liefdadigheidsinstelling van Poirier rugzakken vol schoolspullen weggegeven aan kinderen in het Lafayette Parish-schoolsysteem die hulp nodig hebben. Het ‘Back to School’-evenement van dit jaar vindt plaats op 3 augustus in Lafayette, La., waar het goede doel maximaal drie rugzakken per voertuig ter beschikking zal stellen.

“We hebben dit jaar ongeveer 1.500, misschien iets minder, misschien iets meer, rugzakken gevuld met schoolbenodigdheden,” zei Poirier.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws